Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

De complete gids voor siliconen bakvormen

Siliconen bakvormen zijn een fantastisch alternatief voor bakvormen van metaal, glas en keramiek. Ze zijn non-stick, gemakkelijk schoon te maken en duurzaam.

De siliconen bakmat is voor veel mensen een populaire keuze geweest omdat deze als bakplaat voering of als stand-alone bakoppervlak kan worden gebruikt. Het is flexibel en kan worden opgerold voor gemakkelijke opslag.

Uw nieuwe siliconen mal reinigen, bewaren, gebruiken en verzorgen?

Een siliconen bakvorm is geweldig om te koken, omdat ze antiaanbaklaag zijn en geen vet of olie nodig hebben. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek en hoeven niet in de vaatwasser.

Als je je siliconen bakmat wilt opbergen, kun je deze het beste plat en niet opgerold houden. Hierdoor gaat de mat langer mee, omdat er geen kreukels ontstaan die er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat de mat afbreekt.

3 handige manieren waarop u uw siliconen bakmatten en -vormen in de keuken kunt gebruiken

Siliconen bakvormen hebben veel toepassingen in de keuken. Ze kunnen worden gebruikt om te bakken, braden en zelfs eten erop te serveren. Deze matten zijn ook handig voor het maken van desserts in mallen en vormen.

Siliconen mallen zijn ook veelzijdig. Ze kunnen worden gebruikt om een verscheidenheid aan gerechten te maken, zoals ijs, jello-shots of zelfs cakepops. Je kunt deze mallen ook gebruiken om restjes in te bewaren of hapjes te maken in de vorm van je favoriete stripfiguur.

Siliconen bakmatten zijn een van de beste uitvindingen voor een keuken. Ze hebben een antiaanbaklaag en kunnen worden gebruikt als bakvorm of om een bakplaat mee te bekleden. Maar er zijn veel meer manieren om ze in de keuken te gebruiken dan alleen om te bakken.

1) Gebruik siliconenvormen om ijsblokjes te maken – je kunt ze gebruiken als ijsblokjesbakjes, of je kunt ze vullen met sap en het invriezen tot een ijsdrankje.

2) Mallen zijn geweldig voor het maken van bevroren desserts zoals ijslolly’s, fruitkabobs en zelfs met chocolade omhulde aardbeien.

3) Je kunt ze ook gebruiken om je eigen diepvriespizza of zelfs loempia’s te maken!

https://bakingqueen.nl/bakproducten/bakvormen/siliconen-bakvorm/