Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Deskundige gids voor Chileense wijn: een voorproefje van de rijke geschiedenis en geweldige kwalitei

Chili is een land met een lange geschiedenis van wijnproductie. Chili heeft een divers klimaat, wat de perfecte omstandigheden biedt voor wijnbouw.

De wijn uit Chili is de afgelopen decennia aanzienlijk gegroeid en is nu een van de belangrijkste wijnproducenten ter wereld.

In dit artikel zullen we enkele van de beste wijnen onderzoeken die Chili te bieden heeft.

1) Carmenere

2) Cabernet Sauvignon

3) Carmenère

4) Chardonnay

Geschiedenis van de Chileense wijnindustrie

De Chileense wijnindustrie is een van de belangrijkste ter wereld. Chili heeft een gematigd klimaat en een gevarieerde geografie waardoor het geschikt is voor de druiventeelt. De wijnindustrie in Chili ontwikkelt zich sinds het midden van de 19e eeuw, waar het een belangrijke producent van wijnen voor de export werd.

De wijnindustrie in Chili heeft de afgelopen eeuw aanzienlijke veranderingen ondergaan. In 1883 waren er slechts 2 wijnmakerijen in Chili die 40.000 liter wijn per jaar produceerden. In 1925 waren er 175 wijnmakerijen en was de productie gestegen tot 1 miljoen liter per jaar. In 1965 creëerde de Chileense regering een nationaal alcoholmonopolie dat was ontworpen om de nationale productie van alcoholische dranken, waaronder wijnen en andere alcoholische dranken zoals bier en sterke drank, te bevorderen. Dit monopolie werd in 1985 ontbonden met het aannemen van wetgeving die privébezit van wijnmakerijen voor exportdoeleinden toestond.

Hoe u uw selectie Chileense wijn op de juiste manier bewaart?

Het is belangrijk om te weten hoe je wijn op de juiste manier bewaart om de kwaliteit te behouden. Er is een ruime keuze aan bewaarmogelijkheden, waardoor u uw wijn thuis kunt bewaren en goed kunt laten rijpen.

De beste optie voor het bewaren van wijn is een koele, donkere plaats uit de buurt van zonlicht. Hierdoor blijft de wijn op een ideale temperatuur en wordt deze niet beschadigd door licht.

https://www.horecagoedkoop.nl/wijn/chileens