Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Fondant kopen om elke taart mee te versieren

 

Wanneer je iets te vieren hebt doe je dat meestal ook met een lekker stukje taart. Of misschien zelfs cupcakes. Wil je het nog feestelijk maken? Dan is fondant kopen een tip die we jou meegeven. Fondant is een suikerpasta en kun je perfect gebruiken om jouw taarten en/of cupcakes mee decoreren. En als je echt helemaal creatief wilt dan kun je er ook nog eens leuke figuren mee boetseren. Het is eigenlijk zonde om de taart dan nog aan te snijden en op te eten.

 

 

 

Kant en klare fondant

 

Fondant kun je zelf maken, maar ook kant en klaar kopen. Wel zo makkelijk. Het plakt niet dus je kunt er alle kanten mee op. Erg leuk voor bijvoorbeeld een kindertaart waar je bekende animatiefiguren op kunt maken met fondant. Het is even een werkje, maar die lach op je kinderen hun gezicht maakt natuurlijk alles goed. En het hele voorwerk hoef je niet meer te doen immers: rolfondant is al klaar dus dat hoef je niet meer eerst gaan maken.

 

 

 

Werken met rolfondant? Paar tips

 

  • Let er op dat het niet aan de ondergrond blijft plakken. Strooi daarom eerst wat poedersuiker of maïzena op je werkblad
  • Rolfondant moet je even goed doorkneden. Dat maakt het zacht en soepel
  • Maak een bal van de fondant, druk deze iets plat en begin met rollen. Iets dikkere laag maakt het makkelijk om mee te werken. Maar maak het niet te dik. Dat is niet lekker.
  • Fondant op de taart plaatsen? Gebruik een deegroller. Leg het hier overheen en til het geheel zo boven de taart. Vervolgens kun je het over de taart draperen
  • Bewaar de rolfondant luchtdicht. Anders wordt het hard en kun je er niks meer mee. Zonde.

 

 

 

Waar fondant kopen?

 

Fondant kopen kan bij menig online winkel die bakspullen verkoopt. Zij hebben ook altijd fondant in het assortiment. Het is er in verschillende kleuren. Je kunt kiezen om één kleur te kopen of een mix. Vaak is alles op voorraad en kun je het de volgende werkdag al in huis hebben.

 

 

 

https://bakingqueen.nl/bakproducten/rolfondant-en-modelling-paste/