Online Wijnhuis
Banen en opleidingen

Hoeveel geld ontvang je aan een transitievergoeding ?

Als je wordt ontslagen heb je vaak wel recht op een goede transitievergoeding, maar hoeveel is dit precies en op hoeveel heb je recht is nogal een vraagstuk waar veel mensen moeite mee hebben. Door hier een expert naar te laten kijken ben je ervan verzekerd dat je het juiste bedrag ontvangt zonder dat er een loopje met je wordt genomen door de werkgever waar je trouwe dienst aan hebt gegeven of die je heeft ontslagen voor een andere reden. Het is in ieder geval je recht om op te komen voor het juiste bedrag aan transitievergoeding dat je dient te ontvangen en daarom moet je met een aantal zaken zeker goed rekening houden wanneer je wordt ontslagen. 

Reorganisatie

Het kan je zomaar gebeuren dat je wordt ontslagen en dat is natuurlijk helemaal geen fijne situatie. Je werkgever moet een reorganisatie doen omdat het niet goed gaat met het bedrijf, jij hebt iets gedaan waar de werkgever niet tevreden over is, of je kan het niet goed vinden met de werkgever waardoor er een beëindiging van het contract wordt ingezet. Alle gevallen zijn niet een leuke manier om te stoppen met je baan, maar je met wel weten dat je het er niet bij moet laten zitten wanneer de werkgever je weg stuurt zonder je een transitievergoeding mee te geven. Dat is de werkgever namelijk verplicht om te doen. 

Hoeveel krijg je mee?

De transitievergoeding wordt bepaald aan de hand van het aantal jaren dat jij in dienst bent geweest bij het bedrijf waar je bent ontslagen. Ben je bijvoorbeeld 10 jaren in dienst geweest, dan krijg je 3 maandsalarissen mee, maar dat betekent ook dat wanneer je minder lang in dienst bent geweest je dus ook maar een klein bedrag mee krijgt van de werkgever je kunt ijken of je er onderling nog uit kunt komen om een hogere transitievergoeding te ontvangen dan dat dit wettelijk is bepaald.