Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

inductie fornuis

Een inductiekookplaat is een kooktoestel dat elektromagnetische golven gebruikt om het kookgerei te verwarmen. Het kookgerei moet gemaakt zijn van een ferromagnetisch metaal, zoals gietijzer, staal of koper.

De inductiekookplaat verwarmt de pan door er een elektrische stroom in te creëren. Dit wordt gedaan door een wisselstroom door twee draadspoelen te leiden die om het handvat van de pan zijn gewikkeld. Wanneer de spoelen zijn ingeschakeld, creëren ze een elektromagnetisch veld dat stromen induceert in elk nabijgelegen geleidend materiaal zoals staal.

Voordelen van inductiekookplaten voor verschillende mensen in de keuken

De inductie fornuis is een type kookplaat dat een elektromagnetisch veld gebruikt om de pot of pan te verwarmen.

De inductiekookplaten worden een populaire keuze om te koken omdat ze energiezuiniger en gemakkelijker schoon te maken zijn. Ze hebben ook een kleiner prijskaartje dan andere soorten kookplaten.

Inductiekookplaten zijn perfect voor elke keuken omdat er geen direct contact met het kookgerei nodig is, wat betekent dat het beschermd is tegen krassen en brandwonden. Hij warmt ook erg snel op, zodat je niet lang hoeft te wachten op je eten.

 

Veiligheid van inductiekookplaten – Is het veilig om te gebruiken?

Het is veilig om een inductiekookplaat te gebruiken, maar u dient wel enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. Gebruik het niet op een nat oppervlak of op gemorste vloeistoffen. Zorg er ook voor dat uw handen droog zijn voordat u het oppervlak van de kookplaat aanraakt, aangezien ze behoorlijk heet worden als ze in contact komen met het oppervlak.

Een van de belangrijkste veiligheidsproblemen bij inductiekookplaten is dat ze gevaarlijk kunnen zijn als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. Het is bijvoorbeeld onveilig om een inductiekookplaat aan te laten staan terwijl deze niet in gebruik is, omdat deze oververhit kan raken en brand kan veroorzaken.

 

https://stoves.eu/products/fornuis/inductie/