Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Rolfondant, een musthave voor iedere hobby bakker

Als je van bakken houdt, dan zijn bepaalde ingrediënten en attributen een must have om in huis te hebben. Bak je graag cakes en taarten? Dan heb jij natuurlijk verschillende bakvormen in huis, maar ook vanillesuiker, bakpoeder en rolfondant! Rolfondant is perfect voor het decoreren van cupcakes en taarten. Wat is fondant? Het is een suikerpasta die je kunt uitrollen en gebruiken om taarten en cupcakes te bekleden. Het lijkt op marsepein, maar het is net even wat anders. Rolfondant wordt dus veel gebruikt om uit te rollen en als bekleding over cupcakes en taarten te leggen. Maar het is ook uitermate geschikt om mooie figuren en versiersels van te maken.

Tips voor het gebruiken van fondant

Als je fondant gaat gebruiken is het handig om eerst wat poedersuiker te strooien over het aanrecht. Als je dit doet blijft het fondant niet plakken aan je aanrecht en dat voorkomt een hoop gedoe. De eerste tip is dus; strooi wat poedersuiker over je aanrecht waar je met het fondant gaat werken. Als je figuren wil maken met fondant, dan kun je uitsteekvormpjes gebruiken, maar ook mesjes. Zo creëer je mooie versiersels voor op je taart of cupcakes. Nog meer tips:

 

–        Goed kneden tot het zacht is voor je gaat rollen

–        Kijk goed naar het formaat dat je nodig hebt

–        Plak de randen goed vast

Een feestje van je baksels maken met fondant

Met fondant kun je dus een hoop doen. Naast een mooie bekleding voor je taart of cupcakes kun je er mooie versiersels van maken. Denk aan figuren van Paw Patrol of Frozen. Of een paar mooie roosjes of hartjes. Met fondant kun je vanalles maken. Je kunt het kant en klaar kopen in allerlei kleuren. Dat maakt het zo makkelijk. Dan kun je het meteen pakken als je een baksel hebt gemaakt. Maak een echt feestje van je baksels met rolfondant!

https://bakingqueen.nl/bakproducten/rolfondant-en-modelling-paste/