Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Siliconen bakvormen

Siliconen bakvormen zijn een essentieel item geworden in de keuken van menig bakliefhebber. Deze bakvormen zijn gemaakt van hoogwaardig siliconenmateriaal, dat niet alleen duurzaam en gemakkelijk te gebruiken is, maar ook veilig voor de gezondheid.

Voordelen van siliconen bakvormen

Siliconen bakvormen zijn enorm populair vanwege de vele voordelen die ze bieden ten opzichte van traditionele metalen of glazen bakvormen. Allereerst zijn ze niet-klevend, waardoor je de inhoud gemakkelijk kunt verwijderen zonder dat er restjes achterblijven. Dit betekent ook dat er minder vet of olie nodig is om de inhoud van de bakvorm te verwijderen, wat resulteert in gezondere gerechten.

Een ander voordeel van deze bakvormen is dat ze gemakkelijk te reinigen zijn. Omdat het siliconenmateriaal niet kleeft, kun je de bakvorm simpelweg afspoelen met warm water en afwasmiddel. Bovendien kunnen ze ook veilig worden gereinigd in de vaatwasser.

Siliconen bakvormen zijn ook veelzijdiger dan traditionele bakvormen. Ze zijn bestand tegen temperaturen tot 230 graden Celsius, waardoor je ze kunt gebruiken voor het bakken, invriezen en zelfs voor de magnetron. Dit maakt ze perfect voor het maken van verschillende soorten gerechten, zoals cakes, muffins, brood en zelfs ijs.

 

Hoe kun je optimaal gebruik maken van siliconen bakvormen?

Om optimaal gebruik te maken van siliconen bakvormen, is het belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken en te onderhouden. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat ze in topconditie blijven:

  1. Vet de bakvorm niet in

Hoewel het lijkt alsof het invetten van een siliconen bakvorm zorgt voor een nog gemakkelijker loslaten van de inhoud, is het in feite niet nodig en kan het de duurzaamheid van de bakvorm verminderen. Vet de bakvorm daarom niet in.

  1. Plaats de bakvorm op een bakplaat

Om te voorkomen dat de bakvorm vervormt tijdens het bakken of invriezen, is het aan te raden om de bakvorm op een bakplaat te plaatsen.

  1. Gebruik geen scherpe voorwerpen

Ze zijn krasbestendig, maar het gebruik van scherpe voorwerpen zoals messen of vorken kan de oppervlakte van de bakvorm beschadigen. Gebruik daarom alleen zachte, plastic spatels of lepels om de inhoud uit de bakvorm te halen.

 

 

https://bakingqueen.nl/bakproducten/bakvormen/siliconen-bakvorm/