Online Wijnhuis
Auto’s en Motoren

Vaste kosten voor het gebruik van een auto

Je hebt een rijbewijs gehaald en je wilt een auto gaan rijden. Dat klinkt heel simpel en dat is het op zich ook wel. Auto’s zijn er genoeg. Je kunt er één kopen of je kunt een auto leasen. En dan begint het pas echt. Je komt erachter wat het rijden van een auto eigenlijk kost. Vooral de overheid wil verhoudingsgewijs best veel geld van jou, je leasemaatschappij of je baas hebben voor de auto waar je in rijdt. Denk hierbij aan zaken als motorrijtuigenbelasting, accijnzen op de brandstof, de te betalen btw bij aanschaf en de te betalen BPM (belasting van personenauto’s en motoren).

Bijtelling bij privé gebruik lease auto

Bovenstaande zaken moeten op één of andere manier altijd betaalt worden. Maar, bij het zakelijk auto leasen komt er voor privé gebruik van de auto ook nog eens bijtelling bij. Dit moet je eveneens afdragen aan de fiscus. Omdat de belastingdienst het privé gebruik van je auto ziet als iets wat eigenlijk loon is. Je baas stelt via auto leasen de auto ter beschikking en jij hebt daar dus voordeel van. Kortom, autorijden kost geld. Heel veel geld. En daarom is het logisch dat bijvoorbeeld een leasemaatschappij vooraf altijd even wil kijken hoe jij er financieel voor staat qua leningen. Daardoor komt auto leasen zonder BKR check bij Nederlandse leasemaatschappijen niet heel veel voor.

Soorten bijtelling bij zakelijk auto leasen

Bijtelling is geen standaard bedrag. Het uiteindelijk af te dragen bedrag hangt van best veel verschillende factoren af. Hierbij moet je denken aan de volgende zaken:

* De cataloguswaarde van je auto

* Wordt de auto elektrisch aangedreven?

* Wordt de auto semi-elektrisch aangedreven?

* Is de auto zuinig in verbruik?

* Is de auto niet zuinig in verbruik?

De cataloguswaarde is de basis waar vanuit wordt gegaan. Daarvan wordt dan een bepaald percentage (ongeveer 25%) aan jou doorberekent als te betalen bijtelling. En verder geldt, hoe zuiniger en schoner de auto in brandstofverbruik is, hoe meer korting je op de te betalen bijtelling krijgt.

https://www.autoleasecentrale.nl/