Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Waarom biologische soep beter voor jou en het milieu is

Wat is biologische soep?

Biologische soep is een gezonde en duurzame keuze. Biologische groenten worden geteeld zonder gebruik van synthetische meststoffen en pesticiden. Biologische soep wordt ook zonder kunstmatige toevoegingen gemaakt en bevat geen smaak- en kleurstoffen. Het productieproces is dus milieuvriendelijker en de ingrediënten zijn gezonder.

 

Waarom is biologische soep beter voor jou en het milieu? 

Biologische soep is een verantwoorde keuze. Het is niet alleen gezonder voor jou, maar ook beter voor het milieu. Hieronder staan een aantal redenen waarom een biologische keuze beter is voor jou en het milieu:

 

Biologische groenten worden geteeld zonder gebruik van synthetische pesticiden en meststoffen. Dit betekent dat de groenten niet bespoten worden met schadelijke chemicaliën en dat er geen schadelijke stoffen in de bodem terechtkomen. Dit is niet alleen beter voor de kwaliteit van de bodem, maar ook voor de kwaliteit van het water. Het drinkwater wordt immers niet vervuild met pesticiden en meststoffen.

 

Biologische groenten worden niet alleen zonder synthetische pesticiden en meststoffen geteeld, maar ook zonder het gebruik van antibiotica en groeihormonen. Dit betekent dat de dieren die de groenten eten, betere leefomstandigheden hebben en geen onnodige medicatie toegediend krijgen. Daarnaast worden er bij biologische landbouwmethoden vaker vruchtwisselingen toegepast, wat zorgt voor een diversiteit aan gewassen en dus ook voor een gevarieerd voedselaanbod voor dieren.

 

Biologische groenten bevatten meer voedingsstoffen dan niet-biologische groenten. Dit komt doordat de bodem waarin de groenten worden geteeld, gezonder is. De bodem bevat namelijk meer organisch materiaal en mineralen. Hierdoor zijn biologische groenten rijker aan voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen. Biologische soep is dus niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jouw gezondheid. Er zijn verschillende kookboeken met lekkere en gezonde recepten. Er bestaat zelfs een soepboek!

 

Biologische soep wordt vaak lokaal geproduceerd. Dit betekent dat de groenten niet van ver komen en dus niet onnodig veel CO2-uitstoot veroorzaken. Bovendien ondersteun je met het kopen van lokale producten de lokale economie en de boeren die deze producten telen.

https://kleinstesoepfabriek.nl/?nab=1