Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Waarom zou je een barista inhuren?

Barista’s zijn de mensen achter het koffiezetapparaat en zorgen ervoor dat uw ochtendkopje koffie klaar staat wanneer u het nodig heeft. Ze hebben een brede schaal aan vaardigheden en zijn te vinden in cafés, restaurants en foodtrucks in het hele land.

Ze worden vaak ingehuurd door bedrijven met een hoog verloop of mensen die snel iemand moeten inhuren om te helpen met hun bedrijf.Barista’s op locatie zijn ook te vinden op evenementen zoals muziekfestivals en sportevenementen waar ze de hele dag warme dranken aan mensen serveren.

Sommige barista-banen vereisen dat je een specifieke vaardigheden hebt, zoals barista-ervaring of commerciële koffie-ervaring, terwijl andere vereisen dat je gewoon goed onder druk kunt werken en veel taken tegelijk kunt uitvoeren.

 

Wat zijn de kwaliteiten van de beste barista’s?

De kwaliteiten van de beste barista’s zijn moeilijk te definiëren vanwege hun vele talenten. Er zijn echter enkele kenmerken die opvallen.

De beste barista’s zijn in staat om koffie en espressodranken in evenwicht te brengen, bestellingen snel en efficiënt op te nemen en kunnen met meerdere taken tegelijk jongleren. Ze hebben ook de gave om mensen zich welkom en comfortabel te laten voelen in hun omgeving.

Barista’s moeten kennis hebben van koffiebonen, technieken voor het zetten van koffie, en ze moeten latte art kunnen maken en een verscheidenheid aan koffie kunnen schenken.

De koffie-industrie heeft de afgelopen tien jaar een enorme groei doorgemaakt. Er is een tekort aan bekwame barista’s; daarom zijn veel coffeeshops gedwongen om gebruik te maken van geautomatiseerde espressomachines en copywriters die op afstand werken. Met deze arbeidsbesparende technologie kunnen kleine bedrijven gedijen.

 

Is een barista inhuren goedkoop?

De kosten voor het inhuren van een barista zijn afhankelijk van de locatie, de ervaring van de barista en andere factoren. Het kan verschillen van 15 tot 20 euro.

Het zal u misschien verbazen hoeveel geld u kunt besparen door een barista in te huren. Dit komt omdat koffie duur wordt als het eenmaal gemalen en gebrouwen is, dus hoe meer tijd de barista nodig heeft om één drankje te maken, hoe meer geld hij of zij in rekening zal brengen.

https://www.barplanet.nl/koffie-op-locatie/