Wasdroger reparatie Amsterdam geeft tips om uw wasdroger ventilator te reinigen

Online-wijnhuis

Wasdroger reparatie Amsterdam geeft tips om uw wasdroger ventilator te reinigen

Hoe maak je een drogerventilator schoon

Een vuile drogeropening zal er niet alleen voor zorgen dat uw kleding langer droogt en energie verspilt, maar het kan ook brandgevaarlijk zijn! Het verwijderbare pluisfilter reinigen voor elke lading is een geweldige manier om uw wasdroger geweldig te laten werken, maar u moet ook de hele ventilatieopening minstens één keer per jaar reinigen, en vaker als u veel was doet.

U belt met wasdroger reparatie Amsterdam bij het schoonmaken van uw wasdroger

Hoe maak je een drogerventilator schoon

Voordat u onderhoud aan een apparaat uitvoert, moet u ervoor zorgen dat u het apparaat loskoppelt of het apparaat uitschakelt aan de onderbreker. Als u een gasdroger heeft, zoek dan de gasleiding en draai het gas bij de bron af en zorg ervoor dat de lijn lang genoeg is voordat u uw droger verplaatst. Als je niet zeker bent van de gasleiding of je je ongemakkelijk voelt, bel dan een professional voordat je een zet doet.

Lint Trap Filter. Het scherm moet worden schoongemaakt voordat elke lading kleding die u droogt. De rest van het gebied heeft ook af en toe aandacht nodig. Eerst, met het filter verwijderd, stofzuig de valopening om zoveel mogelijk vuil en pluisjes te verwijderen. Gebruik vervolgens een flexibele pluizenborstel om de rest van het opvanggebied schoon te maken.

Droger buis. Je zult merken dat dit zich uitstrekt van de achterkant van de droger naar een nabijgelegen muur waar het naar buiten uitmondt. De meeste kanalen worden aan de droger en de muuruitlaat bevestigd met een klem die eenvoudig kan worden verwijderd met een schroevendraaier. Begin met het verwijderen van het kanaal uit de achterkant van de droger en verwijder stof en vuil van zowel de droger als het kanaal. Gebruik vervolgens een kanaalborstel om beide gebieden grondig schoon te maken. Verwijder tenslotte het kanaal waar het wordt verbonden met de muur en herhaal dit voordat u de kanalen weer aansluit.

Ga buiten. Je vindt deze ventilatieopening aan de buitenkant van je huis en deze moet worden afgedekt met een kanaalflap die opent om warme lucht naar buiten te laten, maar anders gesloten blijft. Reinig de flap zelf en verwijder deze als hij kan worden verwijderd en gebruik een kanaalborstel om dit uiteinde van de buislijn te reinigen.

Wasdroger reparatie Amsterdam reinigt uw wasdroger grondig

Of, probeer deze snelkoppeling

Als u een elektrische bladblazer heeft, kunt u uw droogventilatie snel en eenvoudig reinigen. (Opmerking: gebruik geen bladblazer met gasvoeding binnenshuis!) Koppel eerst het kanaal los van de droger en de binnenmuur en reinig het zoals hierboven beschreven. Verwijder vervolgens het ventilatiedeksel van de buitenafvoerlocatie. Bevestig van binnenuit je bladblazer op de plek waar het kanaal de muur binnenkomt. De meeste bladblazers zijn veel kleiner dan deze ventilatieopeningen. U kunt een speciale adapter gebruiken of gewoon oprollen in een of andere ducttape, want u hoeft deze maar een paar minuten aan te sluiten.

Zorg ervoor dat het buiten de wasdroger vrij is en start de bladblazer. Laat het ongeveer 30 tot 60 seconden draaien, sluit het dan af en ga naar buiten om de resultaten te zien.

Een schone buis is een gelukkig kanaal

Welke methode u ook gebruikt voor het reinigen van de drogeropeningen, de laatste stap moet altijd zijn om de droger te laten werken en de luchtstroom te testen nadat alle stukken opnieuw zijn aangesloten. In sommige gevallen kan het proberen om de kanalen schoon te maken een opeenhoping veroorzaken die u niet kunt zien, dus beëindig het project altijd door de uitlaat in de buitenlucht te controleren terwijl de droger draait.

Dit alles om te zeggen dat we ten zeerste aanbevelen om een ​​reparateur van professioneel gereedschap 1-2 keer per jaar bij u thuis te laten komen om een ​​grondigere droogtrommelreiniging en luchtstroomtest uit te voeren met behulp van onze gespecialiseerde apparatuur. Het bespaart u tijd en geeft u gemoedsrust.

Bel voor alle storingen en foutcodes aan uw wasdroger met wasdroger reparatie Amersfoort.

https://witgoed-reparatie.net