Online Wijnhuis
Architectuur

Wat is een vlakke lichtstraat?

Als je wilt weten wat een vlakke lichtstraat moet je eerst weten wat een lichtstraat zelf is en dit is verassen genoeg iets wat niet veel mensen weten. Vaak denken mensen dat het iets met lampen te maken heeft alhoewel het niks met lampen te maken heeft zit de gedachtegang wel op het goede pad.

Een vlakke lichtstraat heeft niks met lampen te maken maar wel alles met licht. Het licht komt namelijk niet door het gebruik van lampen maar de zon. Nu lijkt dit heel gek maar dit is het niet want een vlakke lichtstraat is gemaakt om natuurlijk licht in het huis te laten. Een lichtstraat bestaat daarom vooral uit glas en alleen de frame is van aluminium. De lichtstraat wordt op het dak geplaatst en vervang zo een deel van het dak zelf. Op deze manier komt er door het plafond licht in het huis.

Nu heb je veel verschillende soorten lichtstraten en een vlakke lichtstraat is een van de varianten. Hierbij is zoals de naam het al zegt de lichtstraat helemaal vlak. Het is ook de meest voorkomende soort lichtstraat dat gebouwd en geplaatst wordt. Je hebt natuurlijk ook andere soorten en maten.

vlakkelichtkoepel.nl

luminusdak.nl

lichtstraatbrabant.nl