Zo maak jij je diner party onvergetelijk

Het houden van een diner party is enorm leuk maar kan wel veel tijd in beslag nemen. Er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Zo moet je niet alleen rekening houden met het eten maar ook met de gehele aankleding eromheen. Dat betekent dat je veel tijd gaat kwijt zijn aan het gereed maken van je diner party. Doe je hier goed je best voor? Dan zorg je ervoor dat het diner party onvergetelijk wordt en er nog lang over gesproken zal worden

Begin op tijd met plannen

Zoals we al aangaven zal het plannen van een diner party veel tijd in beslag nemen. Daardoor dien je hier altijd rekening mee te houden en ervoor te zorgen dat je op tijd hiermee begint. Dat betekent dat je al enkele weken van tevoren moet beginnen met het opmaken van een takenlijst en een benodigdheden lijst. Door op deze manier te werken, verminder je de kans op fouten en zal je dus minder problemen ondervinden tijdens het plannen van je diner party. Zorg daarom dat je op tijd een thema, menukaart en locatie gereed hebt.

Maak gebruik van een origineel thema

Om je diner party nog onvergetelijker te maken kun je ervoor kiezen om een bepaald thema toe te passen. Je kan er voor kiezen om je gasten een bepaald kleding voorschrift te geven die bij het thema past. Dit zal zorgen voor een hogere betrokkenheid bij het diner party en kan als gevolg hebben dat de gelegenheid beter wordt onthouden. Ook zorgt dit ervoor dat je gasten moeite moeten doen voor het diner party en dus meer betrokken raken bij de gelegenheid.

Kies voor een origineel menu

Het is aan te raden om je menu aan te passen naar het thema. Kies je voor een tropisch thema? Dan is het leuk om het eten en drinken hierop aan te passen. Denk hierbij aan vrolijke en kleurrijke gerechten die het beste de tropische sfeer weergeven. Mango chutney, kip kerrie met ananas of een tropische salade met passievrucht zijn enkele voorbeelden van eten die hiervoor zorgen. Kortom, kies voor eten dat het beste je thema weergeeft en daardoor ervoor zorgt dat het een groot geheel wordt.

Huur een chef-kok aan huis in

Ben je geen ster in de keuken of ben je geen fan van lang in de keuken staan? Dan is het inhuren van een chef-kok aan huis geen slecht idee. Dit is het makkelijkste te doen als je in een grote stad woont zoals Amsterdam, Den Haag of Utrecht. Hier zijn veel chef-koks die zich beschikbaar stellen voor thuis koken. Chef aan huis Den Haag en omgeving, geeft al vele zoekresultaten via Google en dat laat nog eens goed zien dat er veel vraag naar is. Dit betekent echter niet dat het in omliggende kleinere gemeentes moeilijk wordt om een chef-kok te vinden. Ook in deze gemeentes zal je veel mogelijkheden hebben tot het vinden van een persoonlijke chef aan huis. Het verschil zal zijn dat je minder keuze hebt vergeleken met de grotere steden.

Zorg voor een leuke locatie

Je hebt nu bijna alles geregeld voor je diner party. Het enige wat nu nog mist is een locatie. In veel gevallen wordt er gekozen om deze diner party thuis te organiseren. Zo zal je vaker zien dat een diner party in de tuin of op het balkon wordt gehouden. In het geval dit niet mogelijk is, is het aan te raden om op tijd te zoeken naar een geschikte locatie. Lokale cafés of restaurants kunnen hier een oplossing voor zijn en staan vaker open om hieraan mee te werken. Begin wel op tijd, want voor je het weet is alles volgeboekt en kan in het ergste geval je diner party niet doorgaan.

https://chefstbl.com/kok-aan-huis-Den