Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Bakvormen

Wilt u een taart maken? Met deze bakvormen kunt u makkelijk en zorgvuldig een taart bakken. De bakvormen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, soorten en maten en niet alleen voor taarten, ook voor koekjes, cupcakes en andere lekkernijen.

Verschillende materialen 

De bakvormen zelf worden van verschillende materialen gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan siliconen en metalen, aluminium bakvormen, bakringen en bakpannen. Er zijn vele namen en soorten voor deze belangrijke keukenaccessoires:

–       Springvormen

–       Bakringen

–       Barblikken in diverse maten

Ofterwijl, de keuze is reuze. Hier kom je ook al snel achter wanneer je gericht opzoek gaat naar een bakvorm. Zowel in de winkel als op het internet zijn ze verkrijgbaar in alle soorten, maten en prijzen. Toch is niet elke bakvorm van dezelfde kwaliteit, de goedkopere varianten zijn vaak niet stevig genoeg om lang mee te gaan, hierdoor loop je ook het risico dat deze buigen of breken. Verder hebben ook niet alle grotere bakvormen een anti-aanbaklaag. Dit kan niet alleen vervelend zijn tijdens het gebruik, ook kan dit ervoor zorgen dat het eindproduct er niet zo uit komt te zien als dat je vooraf had gehoopt.

Tips voor bij het bakken

Er zijn talloze boeken geschreven over bakken en ook op het internet is genoeg te vinden over het onderwerp. Omdat nog niet iedereen een professional is hebben wij een aantal van deze tips op een rijtje gezet:

–       Leg een stuk bakpapier op de bodem van een ingevette bakvorm

–       Vet een vorm goed in met een kwastje, ook de randen en de hoekjes. Dit voorkomt dat de cake/taart blijft plakken aan de bakvorm.

–       Voor een cake of luchtig gebak bestuif ik de vorm na het invetten vaak ook nog met wat bloem

Hopelijk gaan deze tips van pas komen bij het gebruiken van jouw bakvormen. En wees niet teleurgesteld als het niet in één keer goed gaat, je kan het altijd nog opnieuw proberen!

 

 

https://bakingqueen.nl/bakproducten/bakvormen/