Online Wijnhuis
Image default
Winkelen

Benzineprijs Barneveld blijft maar stijgen

In de afgelopen jaren is de benzineprijs in Barneveld enorm gestegen. In de jaren ’90 was het nog gebruikelijk om onder een euro te tanken en inmiddels bedragen prijzen al snel 1,60 euro voor een liter benzine. Maar liefst 60 cent per liter is er bijgekomen.

Inleiding

De prijs van benzine wordt beïnvloed door veel verschillende factoren. Aan de ene kant staat de wereldwijde olieprijs bij de bepaling van de benzineprijs Barneveld centraal maar uiteindelijk is het de overheid die de verkoopprijs voor consumenten bepaalt. Van die verkoopprijs gaat een groot deel naar de lokale benzineleverancier, die voor de invulling van de tankstation en andere overheadkosten verantwoordelijk is.

Olieprijs

De prijs van benzine wordt beïnvloed door de fluctuaties op de wereldwijde oliemarkt. De prijs ontstaat doordat bedrijven en overheden in het buitenland betalen om olie te verwerven uit de oliebronnen. Om te kunnen bepalen of de oliewinning winstgevend is, beïnvloedt de olieprijs de verkoopprijs van de brandstof die aan consumenten wordt verkocht. Door het proces van het transport, het winnen uit de bron en het verwerken tot bruikbare olie zorgen de ondernemingen er namelijk voor dat de prijs stijgt.

Belastingen

Om de olieprijs in de benzineprijs Barneveld te verwerken is de overheid ook een belangrijke factor. De belastingen die de overheid oplegt aan de verkoop van benzine zijn immers hoog. Deze belastingen zijn gestegen van vroeger minder dan 40 cent per liter naar tegenwoordig 30% van de verkoopprijs. Inclusief deze belastingen wordt de verkoopprijs voor benzine dus beïnvloed door de overheid. Bovendien zijn ook de toegevoegde lokale belastingen en kosten voordat het tankstation de brandstof bij de leveranciers bestelt van invloed op de verkoopprijs.

Verwerk, distributie en opslag

De benzine die u in Barneveld koopt is meestal afkomstig uit een olierefinery in de buurt. Het wordt vervolgens verwerkt, door de lokale distributor naar tankstations in de omgeving transporteerd en uiteindelijk in opslagtanks bij de tankstations geplaatst. Deze kosten zijn meestal in de verkoopprijs inbegrepen, waardoor de prijs in Barneveld omhoog gaat. Doordat vrijwel alle activiteiten voor het transport en opslag alleen in harde valuta moeten worden uitgevoerd, hebben externe factoren zoals inflatie ook een invloed op de benzineprijs Barneveld.

Conclusie

De benzineprijs in Barneveld is de afgelopen jaren enorm gestegen. Ondanks dat de wereldwijde olieprijs stabiel is, blijft de benzineprijs stijgen door lokale belastingen, kosten en opslag. Deze variabelen zorgen voor een gestage stijging van de benzineprijs in onze regio. Als je meer te weten wilt komen over de benzineprijs in Barneveld, bezoek dan deze pagina.

.