Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Bierglazen kopen, bier smaakt lekkerder uit een bierglas

Als je aan gezelligheid, de kroeg, een voetbalwedstrijd of gewoon een avondje thuis denkt, dan denk je aan bier. Bier is over de hele wereld een van de meest gedronken alcoholische dranken. Bier smaakt natuurlijk het allerbeste uit een echt bierglas. Bierglazen kopen is dan ook heel verstandig als je een bierliefhebber bent. Er zijn veel verschillende bierglazen te verkrijgen. Heel veel soorten bier hebben hun eigen speciale, bijpassende glas. Ter wereld worden er enorm veel soorten bier gemaakt, dus dan kan je je bedenken dat er ook veel keuze is in bierglazen. Bierglazen kopen doe je dus niet even snel. Je moet goed kijken welke je wil hebben.

Een perfect biertje drinken

Bier is eigenlijk altijd wel lekker, maar het smaakt het beste als het ook juist geserveerd wordt. Een biertje smaakt namelijk het best als het tussen de 6 en de 16 graden is. Dit is de beste temperatuur voor een biertje, dan komt de smaak het best tot zijn recht. Wat ook erg helpt bij de smaak van het bier, is het juiste glas. Dat is een soort onderliggende psychologie, maar een biertje smaakt echt het lekkerst uit een bijpassend bierglas. Een perfect biertje is dus een biertje dat tussen de 6 en 16 graden geserveerd wordt in het juiste glas. Maar natuurlijk ook het bier dat jij het lekkerst vindt en met een goede borrelhap erbij.

Een passend glas, de verschillende bierglazen

Bierglazen kopen, dan heb je heel veel keuze. Er zijn namelijk heel veel verschillende bierglazen te vinden. Zo heb je een hoog en recht glas, die past bij pils en ondergistende biersoorten. Een bolvormig bierglas is dan weer geschikt voor bovengistende bieren. Waarom is een passend bierglas zo belangrijk? Dit komt doordat ze speciaal ontworpen zijn om het bier te laten klokken tijdens het drinken, zo ontstaat schuim en levendigheid en ze houden de aroma’s binnen. Als je uit een glas drinkt dan ruik je wel zo’n 70% meer van wat je proeft. Dat komt door je reukvermogen en de kleur heeft hier ook effect op, dus het is niet alleen een soort psychologie, maar een biertje smaakt echt lekkerder uit een passend bierglas. 

 

https://www.drankuwel.nl/bier/bierglazen