Online Wijnhuis
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een dressoir? Met deze tips koop jij jouw perfecte dressoir!

Dressoirs zijn er in alle soorten en maten. Het is een lage kast die je tegen de muur plaatst in bijvoorbeeld je slaapkamer, kinderkamer, woonkamer of hal. Maar waar moet je nu op letten als je een dressoir gaat kopen? Dit meubelstuk kan namelijk best sfeerbepalend zijn in je huis. Om de beste keuze te maken, vind je daarom hier 3 handige tips.

Materiaal

Er valt veel te kiezen als het om het materiaal en uitstraling van een dressoir gaat. Veel gebruikte materialen zijn metaal, spaanplaat, glas, kunststof, diverse soorten hout – zoals mangohout, teakhout, eikenhout en notenhout. En waar veel mensen tegenwoordig voor kiezen is gerecycled hout. Daarnaast heb je veel stijlen van een dressoir. Zo heb je een industrieel dressoir die vaak een ruwe en stoere uitstraling heeft met hout en metaal. Of je hebt moderne dressoirs die een strakke look en feel hebben, in een matte of glans uitvoering. Of wat dacht je van een kunststof dressoir dat bijvoorbeeld met kinderen goed tegen een stootje kan. Hoe dan ook: laat je inspireren door de verschillende materialen en kies het materiaal dat het beste bij je interieur en bij de functie van je dressoir past.

Een match made in heaven

Hoe ziet je interieur eruit? Modern, Scandinavisch, industrieel, landelijk, klassiek, retro of van alles wat? Belangrijk is dat je dressoir matcht met je interieur. Een meubelstuk dat niet past binnen je interieur, daar kun je je aan gaan storen. Dat is zonde van de investering, zeker als jouw dressoir een belangrijk onderdeel gaat vormen in de ruimte waar het komt te staan. Maar het kan ook zijn dat je het helemaal niet belangrijk vindt dat het matcht met je interieur, bijvoorbeeld als het enkel dient als extra opbergruimte. Weeg dit dus goed tegen elkaar af voordat je een dressoir gaat aanschaffen.

 

Kom je opslag tekort? Kies voor een dressoir!

Met mangohouten dressoirs creëer je extra opslagruimte in je huis, zonder dat je woning vol komt te staan met enorm veel kasten. Het is in feite gewoon een kleine kast die je tegen de muur zet. Er blijft boven het dressoir voldoende ruimte over om de muur te vullen, bijvoorbeeld met foto’s, schilderijen of spiegels. Dat zorgt toch voor een andere uitstraling dan wanneer er een grote kast in je woonkamer staat.

Meubybroers

Wil je graag een dressoir van mangohout kopen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Meubybroers. Online bestellen is heel eenvoudig. Zoek je toch wat anders en denk je meer te hebben aan een mangohout buffetkast of mangohout tv-meubel? Ook deze meubels behoren tot hun uitgebreide assortiment. Kom je er niet uit? Schakel dan hulp in, want zij adviseren je maar wat graag!

 

https://meubybroers.nl/