Online Wijnhuis
Image default
Beauty en verzorging

CO2 laserbehandeling: hoe werkt het?

De CO2 laser, of kooldioxide laser, is een sterk laser apparaat dat met laserstralen je huid vernieuwt. Het werkt zo: de laser schiet strakke lichtbundels die water en huidcellen laten verdampen. Hierdoor haalt het de bovenste huidlaag weg en maakt plaats voor nieuwe, frisse huidcellen. Meer weten over de effectiviteit en mogelijkheden? Lees dan verder!

Hoe werkt de CO2 laserbehandeling?

Bij de CO2 laserbehandeling richt de specialist de laser heel precies op het stuk huid dat behandeld moet worden. De laser gaat diep in je huid, stimuleert daar de aanmaak van collageen en laat de beschadigde huidcellen verdampen. Op die manier zul je huid zich van binnen uit vernieuwd en daardoor strakker en voller worden.

Effectiviteit tegen diverse huidproblemen

Het is een goede oplossing voor verschillende huidproblemen zoals fijne lijntjes, rimpels, acne littekens, pigmentvlekken en een ongelijkmatige huid. Je kunt het ook gebruiken om je huid een jongere uitstraling te geven, vooral als je huid ouder is geworden of beschadigd door de zon.

Verschillende behandelingsmogelijkheden

Met de CO2 laser kun je op verschillende manieren behandelen. Dit is weer afhankelijk van hoe erg of wat voor soort huidprobleem je hebt. De laserinstellingen kunnen worden aangepast en geven aan  hoe sterk de laser is en hoe groot het behandelde gebied is. Zo krijgt iedereen een behandeling die precies bij hem of haar past.

Voor wie is de CO2 laser geschikt?

De CO2 laserbehandeling is perfect voor iedereen die zijn of haar huid er gezonder en jonger uit wil laten zien. De behandeling kan helemaal afgestemd worden op wat jij nodig hebt en op jouw huidtype. Dit maakt het een flexibele keuze om je huid te verbeteren.

Voordelen en risico’s

Een groot voordeel van de CO2 laserbehandeling is dat het echt goed werkt voor verschillende huidproblemen. Je ziet vaak al resultaat na een paar keer. Maar net zoals bij elke medische behandeling, zijn er ook wat nadelen en risico’s. Na de behandeling kun je last hebben van roodheid, zwelling en soms korstjes. Er is ook een kleine kans op infecties of veranderingen in je huidskleur. Onze tip: laat je vooraf goed informeren!