Online Wijnhuis
Image default
Aanbiedingen

De beste bloeddrukmeter van 2022

De beste bloeddrukmeter van 2022 

Als u uw bloeddruk wilt controleren, kan het een goed idee zijn om een bloeddrukmeter aan te schaffen waarmee u uw bloeddrukwaarden kunt bijhouden op tijdstippen die voor u geschikt zijn, in het comfort van uw eigen huis. Voordat je de beste bloeddrukmeter koopt om thuis zelf je bloeddruk te meten, dien je alvast te weten wat bloeddruk inhoudt en hoe je die kan aflezen.

  • Wat is een normale bloeddruk?

Een normale bloeddruk is lager dan 140/90, maar als je een hart- of vaatziekte, diabetes of een nierziekte hebt, zou je bloeddruk idealiter lager dan 130/80 moeten zijn. Dit om hartaanval te voorkomen. 

  • Hoe kiest u een bloeddrukmeter voor thuis?

Als je besluit je bloeddruk thuis te meten, moet je de bloeddrukmeter voor thuis aanschaffen. Er is een breed scala aan thuisbloeddrukmeters beschikbaar, maar het is belangrijk dat je zeker weet dat de beste bloeddrukmeter die je kiest nauwkeurig is en de juiste voor je is. Er zijn ook namaak bloeddrukmeters verkrijgbaar in verschillende winkels. Let daarom goed op de onderstaande zaken als je een bloeddrukmeter koopt vooral voor thuisgebruik.

Vraag het je arts: Als uw arts je vraagt om je bloeddruk thuis te meten of om een ambulante bloeddrukmeter te dragen om hypertensie vast te stellen, zal hij of zij een monitor ter beschikking stellen die u voor een bepaalde periode kunt lenen.

Koop een monitor met een bovenmanchet: Als je een bloeddrukmeter voor thuis koopt, kies er dan een die je bloeddruk meet aan je bovenarm, niet aan je pols of vinger. 

Zorg ervoor dat de manchet de juiste maat heeft voor uw arm: Zorg ervoor dat je de juiste manchetmaat heeft voor je arm. Het moet goed om je bovenarm zitten, met net genoeg ruimte om er twee vingertoppen onder te schuiven. De meeste bloeddrukmeters voor thuisgebruik worden geleverd met een middelgroot manchet. Als je bovenarm bijzonder groter of kleiner is dan gemiddeld, moet je misschien apart een manchet van een ander formaat kopen.

Zorg ervoor dat de manchet is goedgekeurd: Als je een bloeddrukmeter koopt, zorg er dan voor dat deze is goedgekeurd voor gebruik. Dit betekent dat de digitale monitor een reeks tests heeft ondergaan om ervoor te zorgen dat hij resultaten geeft die u en uw arts kunnen vertrouwen.

  • Zuurstofmeter

Mensen die hun bloeddruk meten moeten soms ook hun zuurstof meten. Dit kan gedaan worden met een zuurstof meter. Een zuurstofmeter kan nuttig zijn om de zuurstofverzadiging in uw bloed bij te houden bij een aantal gezondheidstoestanden.

  • Hoe werkt een zuurstofmeter?

De zuurstofmeter werkt door licht door je vingertop te schijnen om te kijken naar hemoglobine, het eiwit in uw rode bloedcellen dat zuurstof van je longen naar de cellen in de rest van je lichaam brengt. Als het hemoglobine meer zuurstof heeft, absorbeert het meer infrarood licht; als het minder zuurstof heeft, absorbeert het meer rood licht.  Een zuurstofmeter kan nuttig zijn voor het bijhouden van uw bloedzuurstofsaturatie in een reeks van gezondheidsaandoeningen, maar in het geval van Covid-19 kan het iemand in staat stellen om te weten of de kortademigheid die ze ervaren tijdens Covid wordt geassocieerd met abnormale bloedzuurstofniveaus en dus een persoon ertoe aanzetten om medische hulp te zoeken als abnormale metingen worden verkregen.

  • Hoe interpreteer je de uitslag van je zuurstofmeter?

Na enkele seconden geeft de zuurstofmeter een uitslag. Dit is een getal van twee cijfers in de vorm van een percentage. Een waarde van 99% betekent dat 99% van uw hemoglobine zuurstof vervoert. Normale waarden zijn meestal 95% en hoger. Maar als je jouw zuurstofverzadigingswaarden bijhoudt en merkt dat ze dalen, is het tijd om uw arts in te schakelen. Als je constant onder de 95% komt, moet je contact opnemen met uw zorgverlener, zodat je op dezelfde golflengte zit. Je  moet niet wachten tot het onder de 90% komt, zeggen gezondheidsexperts.

beste bloeddrukmeter