Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

De complete gids: siliconen bakvormen en hoe het de manier waarop u bakt kan veranderen

Siliconen bakvormen zijn de beste optie voor het bereiden van gezond en lekker eten.

Siliconen bakvormen zijn gemaakt van siliconen, een materiaalsoort die bestand is tegen hoge temperaturen. Het is een geweldig alternatief voor kookgerei van metaal of glas omdat het niet reageert met voedsel, dus het is veilig om te gebruiken in de oven, magnetron en vriezer.

Het is ook non-stick, dus het is gemakkelijk op te ruimen achteraf!

In dit artikel wordt ingegaan op enkele voordelen van siliconen bakvormen en waarom u zou moeten overwegen om het vandaag in uw keuken te gebruiken.

Waarom zou ik siliconen bakvormen gebruiken?

Siliconen bakvormen zijn een geweldig alternatief voor de traditionele metalen en glazen bakvormen. Siliconen zijn flexibel, niet-klevend en gemakkelijk schoon te maken. Het is bestand tegen hoge temperaturen zonder kromtrekken of smelten.

Er zijn veel voordelen van het gebruik van siliconen bakvormen in de keuken. Silicone is flexibel, wat betekent dat het voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, zoals bakken, koken, invriezen en bewaren van voedsel. Het heeft een antiaanbaklaag waardoor het gemakkelijk schoon te maken is na het koken en bakken zonder resten achter te laten op je borden of pannen. Het is bestand tegen hoge temperaturen zonder te vervormen of te smelten, waardoor het perfect is voor het bereiden van delicate gerechten zoals meringue of custard.

Welke soorten bakvormen zijn te koop?

Bakken is een vaardigheid die precisie en geduld vereist. Om deze reden is het belangrijk om over het juiste gereedschap te beschikken om te bakken.

Er zijn veel verschillende soorten bakvormen die je kunt kopen. Enkele hiervan zijn:

-taartplaat

-taartblik

-broodpan

-taartbodems

-koekjes

-muffin pannen

-broodpannen

Sommige mensen geven de voorkeur aan ovenschalen van glas of keramiek, omdat ze niet kleven en gemakkelijk schoon te maken zijn. Glas kan voor alle soorten voedsel worden gebruikt, maar is niet geschikt voor brownies of pizzabodems omdat het de warmte niet goed genoeg geleidt. Keramiek werkt het beste voor cakes en custards omdat het een hoge warmtecapaciteit heeft en niet-klevend is.

https://bakingqueen.nl/bakproducten/bakvormen/siliconen-bakvorm/