Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

De complete gids voor een gin-tonicbar: een bar voor 's werelds populairste drankje

De Gin & Tonic is een populaire drank die meestal wordt gemaakt met gin, tonic water en limoen of citroen.

De drank is ontstaan in het Britse rijk in de 19e eeuw. Het werd gemaakt door Britse legerofficieren die in India waren gestationeerd als alternatief voor bier of wijn. De agenten wilden een drank maken die makkelijker op hun maag lag en meer smaak had dan water.

De Gin & Tonic is in de loop van de tijd geëvolueerd en nu is het een van de meest populaire drankjes ter wereld. Hierdoor is een gin tonic bar huren ook erg populair geworden. Het wordt vaak op elk moment van de dag geconsumeerd, maar het is gebruikelijk om mensen het te zien drinken in bars of restaurants tijdens happy hours en drankjes na het werk.

Wat gaat er in een Gin & Tonic?

De gin-tonic is een simpele cocktail om te maken. Het is een verfrissend drankje dat perfect is voor de zomer. Een gin tonic bar huren is dan ook een leuk idee.

Deze drank bestaat uit gin, tonic water en limoensap. De gin-tonic kan met verschillende soorten gin worden gemaakt – droog of zoet, maar het limoensap moet altijd vers worden geperst. De verhouding van gin tot tonic water varieert afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan meer gin dan tonic, terwijl anderen de voorkeur geven aan het tegenovergestelde.

Hoe maak je de perfecte gin-tonic?

In deze sectie zullen we de stappen doorlopen om thuis de perfecte gin & tonic te maken.

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat gin-tonic twee drankjes in één zijn. Dat betekent dat je moet zorgen voor een goede balans tussen beide ingrediënten.

We beginnen eerst met de gin. Je kunt elke soort gin gebruiken die je maar wilt, zolang het niet te zoet is of te zwaar op jeneverbes- of citrusaroma’s. De beste manier om je gin af te meten is op basis van volume in plaats van gewicht, omdat alle gins verschillende sterktes en gewichten hebben. Je kunt hiervoor een borrelglas gebruiken, dat meestal ongeveer 30 ml bevat.

Vervolgens voegen we wat ijsblokjes toe aan het glas en schenken we er wat tonic over en dan is het genieten!

https://www.barplanet.nl/gin-tonic-bar-op-locatie/