Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Hoe versier je een cake met fondantglazuur?

Fondantsuikerglazuur is een suikerglazuur dat wordt gebruikt om taarten mee te bedekken. Het is gemakkelijk om mee te werken en kan in elke gewenste vorm worden uitgerold, gesneden en gevormd.

De eerste stap in het proces van het aanbrengen van fondantsuikerglazuur op je cake is om het uit te rollen. Je moet de fondant uitrollen op een oppervlak bedekt met poedersuiker of maizena, waardoor de fondant niet blijft plakken en het gemakkelijker is om mee te werken. Nadat je de fondant hebt uitgerold, kun je deze in elke gewenste vorm snijden – harten voor Valentijnsdag, cirkels voor verjaardagen, enz.

Vervolgens moet je de vorm op je cake plaatsen. Om een gladde afwerking op het oppervlak van je cake te krijgen, gebruik je een gladder zoals een kreukelvorm of aardappelrijst

De voordelen van het gebruik van fondant voor het decoreren van taarten

Fondant is een dik, suikerachtig glazuur dat wordt gebruikt om de bovenkant van taarten te bedekken. Het is een soort suikerpasta (of royal icing) die in vormen kan worden gerold of in ingewikkelde ontwerpen kan worden gesneden. Fondant wordt vaak gebruikt bij het decoreren van taarten omdat het kan worden gebeeldhouwd en geverfd met eetbare voedselkleuren om elk denkbaar ontwerp te creëren.

De voordelen van het gebruik van fondant zijn talrijk: het is gemakkelijk te gebruiken, het creëert een glad oppervlak voor decoratie en het vereist geen koeling. Hoewel fondant kopen duur kan zijn, kunnen de kosten de moeite waard zijn voor de professionele uitstraling die u voor uw cake wilt. Fondant kopen is dus het geld waard.

Tips voor het gebruik van vloeibare of pasta kleurstof op je cake

Vloeibare voedselkleuring is een soort kleurstof die wordt gebruikt om voedsel kleurrijker te maken. Het wordt gemaakt door een natuurlijke of kunstmatige kleurstof op te lossen in water.

Pasta voedselkleuring is een soort kleurstof die wordt gebruikt om voedsel kleurrijker te maken. Het wordt gemaakt door een kunstmatige kleurstof tot poeder te malen en vervolgens aan water toe te voegen.

 

https://bakingqueen.nl/bakproducten/rolfondant-en-modelling-paste/