Online Wijnhuis
Woningen

Elektrische vloerluiken: voordelen en mogelijkheden

Het elektrisch vloerluik is bezig met een opmars

In Nederland zijn elektrische vloerluiken met een opmars bezig. Dit type vloerluiken wordt steeds vaker verkocht en zowel in woningen als bedrijven geïnstalleerd. Maar wat wordt er precies verstaan onder een elektrisch vloerluik? En welke voordelen en toepassingsmogelijkheden heeft een elektrisch vloerluik te bieden?

Definitie van een elektrisch vloerluik

Onder elektrische vloerluiken worden elektrisch aangedreven luiken verstaan, die gebruik kunnen worden om bijvoorbeeld kelders, zolders of trapgaten af te sluiten en te openen. De bediening van het betreffende luik kan via een schakelsysteem, dus manueel, geregeld worden. Maar tegenwoordig bestaan er ook op afstand bedienbare systemen beschikbaar om het luik via een afstandsbediening te openen of sluiten. Groot voordeel is natuurlijk dat je niet meer naar het luik zelf toe hoeft om deze handmatig open of dicht te doen. 

Gemak dient de mens

Een van de meest aantrekkelijke pluspunten van vloerluiken met een elektrische bediening, is het gemak waar je als gebruiker van profiteert. De luiken kun je eenvoudig op afstand bedienen. Je hoeft dus niet meer naar zolder, de kelder of naar buiten lopen om de betreffende luiken te openen of sluiten.

Een betere isolatie met goed afsluitbare luiken

Wie elektrische luiken gebruikt gaat merken dat er beter geïsoleerd kan worden. In en rond het huis houden gesloten luiken, bijvoorbeeld bij het trapgat of richting zolder, veel extra warmte vast. Hierdoor kun je uiteindelijk aanzienlijk besparen op de energierekening.

Veel soorten en modellen luiken

Wie een elektrisch vloerluik zoekt, komt erachter dat er op dit terrein veel mogelijkheden zijn. Zo kun je gaan voor veilige en beloopbare glazen uitvoeringen, maar ook voor materialen als aluminium en/of hout. Eén ding is zeker, voor een mooi vloerluik kan je het beste een specialist inschakelen.