Online Wijnhuis
Eten en drinken

Fondant kopen

Om cupcakes en taarten te decoreren wordt er vaak gebruik gemaakt van rolfondant en moddeling paste. Deze suikerpasta lijkt op marsepein maar plakt net even wat beter. Vaak wordt het gebruikt voor innovatieve decoraties en om figuurtjes te creëren. Wil je fondant kopen? Dit kan in allerlei verschillende kleuren. Tevens zitten hier ook verschillende smaken aan. Voor een taart met een doorsnede van zo’n 24 – 26 centimeter heb je circa 500 gram fondant nodig.

Wat is het verschil tussen fondant en marsepein

Fondant bestaat uit suikerpasta wat resulteert in een behoorlijk zoete smaak. Dit is één van de redenen dat lang niet iedereen gek op fondant kopen. Marsepein bestaat ook uit suiker maar bevat tevens amandelen. Dit is vetter (daarom ook minder plakkerig) waardoor het er minder mooi uit ziet op een taart. Het zorgt er namelijk voor dat er een vettig glimmend laagje over de decoraties komt te liggen.

De fondant is in de basis wit. Door kleurstoffen (op gelbasis) toe te voegen kun je dit ieder gewenste kleur geven. Bij marsepein is de basiskleur blank. Dit maakt het kleuren van marsepein dus lastiger. Een voorbeeld hiervan is dat een lichte kleur al snel te donker wordt.

Het laatste verschil wat hier wordt uitgelicht is het ‘uitdrogen’ van de fondant. Dat is de reden dat je relatief snel te werk moet gaan. Doordat het uitdroogt scheurt de fondant bij het bekleden van de taart als dit niet snel genoeg wordt verwerkt. Daarom is het een goede tip om dit eerst zoveel mogelijk uit te kneden. Bij marsepein ondervind je dit probleem minder. Dat geeft je meer tijd. De keerzijde hiervan is echter dat decoraties zacht blijven en sneller inzakken.

Eetbare prints

Ben je minder handig in het maken van ‘figuurtjes’ door middel van fondant of marsepein? Dan zijn eetbare prints een goede oplossing. Deze kun je vaak ‘kant en klaar’ bestellen waardoor je alsnog een traktatie in een kenmerkende stijl kunt maken, of je kunt natuurlijk fondant kopen online.

Dit is eetpapier welke je vaak kunt bestellen in allerlei verschillende formaten. Vaak worden deze aangeboden in bepaalde thema’s zoals Disney, bepaalde tekenfilms, of (video)games.

https://bakingqueen.nl/bakproducten/rolfondant-en-modelling-paste/