Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Franse wijn bestellen

We kunnen er allemaal soms naar snakken, een lekker glas wijn na een lange, stressvolle dag werken. Er is misschien wel niks fijner dan na zo’n dag vol werk, huishouden en andere verplichtingen en klusjes, lekker op de bank te ploffen met een glas wijn. In de zomer kan het dan weer heerlijk zijn om dit lekker te doen in de tuin. Gelukkig drinken we wijn niet alleen op stressvolle momenten, maar drinken we het ook tijdens lange zwoele zomeravonden met vrienden in de tuin, en tijdens gezellige knusse winterse diners met familie. Wijn kan dus eigenlijk altijd!

Verschillende soorten franse wijn

Als je denkt aan wijn, dan is de kans groot aanwezig dat je ook denkt aan Frankrijk. Dit land is namelijk één van de grootste wijnproducenten ter wereld. In Frankrijk wordt jaarlijks zo tussen de 50 en 60 hectoliter aan wijn geproduceerd. Dit staat dan weer gelijk aan 7 tot 8 miljard flessen. Niet niks dus. Frankrijk staat ook bekend om de fijne streken waar alle wijnen vandaan komen. Je kan bijvoorbeeld denken aan de Bordeaux, de Bourgogne of de Champagne. Door alle streken en variatie zijn er heel erg veel mensen die het liefste Franse wijn bestellen.

Op wijnreis naar Frankrijk

Omdat mensen vaak fan zijn van de Franse wijnen, is Frankrijk ook een populaire locatie om heen te gaan op wijnreis. Veel mensen gaan eens per jaar, of soms ook twee keer per jaar, een aantal dagen op wijnreis. Zo’n wijnreis is de ideale manier om lekkere wijnen uit te zoeken voor je voorraad thuis. Hiernaast is dit ook een fantastische ervaring, omdat je bij de wijnboeren zelf langs kan gaan en dus ook precies kan zien wie er achter de wijnen zit en hoe alles gemaakt wordt. Naast al deze informatie, is het natuurlijk ook gewoon heel gezellig om met vrienden of familie een aantal dagen lekker op pad te zijn en wijn te drinken!

De beste wijnen zo bij je thuis

De kans is natuurlijk groot dat je denkt, allemaal hartstikke leuk en aardig al die wijnreizen, maar ik heb hier of geen tijd voor, of helemaal geen budget voor. Gelukkig kan je tegenwoordig ook makkelijk via het internet wijnen van over de hele wereld bestellen. Je kan online bijvoorbeeld de beste bourgogne wijnen bestellen of andere wijnen uit Franse streken bekijken. Als je misschien toch eens een ander land wilt proberen dan Frankrijk is dit ook geen enkel probleem, de beste Italiaanse en Spaanse wijnen vind je ook zo op het internet!