Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Merlot wijn, een heerlijk glaasje wijn

Wijn, een glaasje wijn kan niet ontbreken bij een gezellige borrel, een avondje dineren of een rustige avond na een lange dag werken. Een glaasje wijn is altijd heerlijk. Er zijn zoveel verschillende soorten wijn. De een houdt meer van een glaasje rode wijn, de ander van een droge witte wijn. Er zijn zoveel lekkere wijnen die je kan drinken. Een van de meest geliefde wijnen is een merlot wijn. Dit is een rode wijn die zacht van smaak is, maar ook vol, romig en fruitig. Deze wijn smaakt enorm goed met eten, maar is ook zeker lekker zonder eten.

Waar komt merlot wijn vandaan?

De merlot druif is van origine een echte Bordeaux druif en de meest aangeplante druif in Frankrijk. De merlot druif is dus een klassiek druivenras dat in de Bordeauxwijnen wordt verwerkt. Hij wordt vaak verwerkt combinatie met Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Hoe deze wijn aan zijn naam komt, het is afkomstig van het Franse woord ‘merle’. Dit betekent merel. Dit komt waarschijnlijk, doordat merels graag deze druif eten of wellicht de kleur die overeenkomt met de kleur van de merel. Tegenwoordig wordt deze druif niet meer alleen in de Bordeaux streek verbouwd, maar over de hele wereld.

De smaak van een merlot wijn

De merlot staat erom bekend dat hij hele soepele en makkelijke wijnen oplevert, die toch vol en krachtig van smaak zijn. De merlot wijn is vaak zacht van smaak, romige en vol. De smaak van de Merlot wijn is ook fruitig, en hierin kun je fruit als framboos, pruimen en donkere kersen proeven. Verder kun je noten van diverse mineralen, ceder, tabak, vanille, kruidnagel en mokka terugvinden in een merlot wijn. Een bijzondere smaak die een heerlijke wijn maakt. Rode wijn gaat vaak goed samen met eten, dus drink hem bij een diner of borrel of kaasplankje. En geniet van de smaak van de merlot wijn.

https://www.horecagoedkoop.nl/wijn/druif/merlot