Online Wijnhuis
Image default
Bedrijven

Hapje bij de wijn? Neem tapas

Bij een goed glas wijn wil je uiteraard ook iets lekkers te eten. In plaats van een standaard blokje kaas of chips kan je ook een keer uitpakken met echte Spaanse tapas. Deze tapas wil je op een relaxte avond met je vrienden natuurlijk niet helemaal zelf gaan maken. Gelukkig hoeft dit ook niet.

Tapas cateraar

Een tapas cateraar brengt jou tapas op locatie. Of dit nou op kantoor is of thuis, dat maakt niets uit. Overal in Nederland kan je de tapas bestellen. De voordelen van een cateraar zijn dat zij op locatie alles vers bereiden. Ook komen ze inclusief servies en schoonmaak, want wie heeft er nou na het lekkere eten zin om op te ruimen en schoon te maken? Inderdaad, ik ook niet. Gelukkig is dat bij een cateraar niet nodig.

Oorsprong tapas

Tapas is typisch Spaans. Het zijn kleine hapjes waarvan er wel honderden bestaan. De Spanjaarden eten het meestal voor het avondeten in verschillende tapas tentjes.

 

Vaak trekken de Spanjaarden in kleine vrienden-groepjes van de ene tapasbar naar de andere. Sommige van deze bars of kleine eethuisjes zijn befaamd om hun ruime keuze, andere zijn juist erg in trek vanwege die ene specialiteit zoals champignons van de grill, gefrituurde inktvis of spiesjes met gemarineerd en gegrild vlees. Door deze verscheidenheid aan eten is er voor iedereen wel wat lekkers.

 

Zo ben ik een aantal keer naar een echte tapas bar geweest in Spanje. Daar hadden ze wel vijftig verschillende kleine gerechtjes om uit te kiezen voor 1 of 2 euro per stuk. Iedere ronde dat je ging moest je deze hapjes afrekenen. Super leuk om een keer mee te maken.

Tapas thuis

Je kunt natuurlijk niet zomaar even naar Spanje, maar dat betekent niet dat jij niet thuis kunt genieten van echte tapas. Je kunt namelijk gemakkelijk tapas bestellen vanuit huis.