Online Wijnhuis
Image default
Mode en Kleding

Optimale voorbereiding voor een marathon

Optimale voorbereiding voor een marathon

Heb jij voor jezelf besloten dat je graag mee wilt doen aan een marathon, dan is dit waarschijnlijk een weloverwogen beslissing geweest. Toch is het niet zomaar iets wat je even binnen een paar weekjes kunt realiseren. Vooral niet wanneer je normaliter weinig tot niet beweegt, zal het de nodige voorbereiding vergen om het geheel tot een goed eind te kunnen leiden. Zorg er daarom dus ook voor dat je het zeker niet onderschat en dat je voor jezelf een duidelijk plan maakt hoe je dit wilt gaan realiseren. Omdat we ons kunnen voorstellen dat je misschien niet helemaal weet waar je op moet letten, hebben wij een aantal tips voor je, die jouw kunnen helpen met een optimale voorbereiding.

Train met een coach

Het klinkt misschien ontzettend chique, maar dat is het absoluut niet! In plaats van dat je met je freya bikini op het strand gaat liggen een dag om even bij te komen, is het beter om dit geld te besteden aan een goede coach. Je hoeft niet wekelijks te trainen met een coach, maar eens in de zoveel tijd met je sport bh, legging en hardloopschoenen onder de supervisie van een coach trainen is wel zo verstandig. Zo weet je namelijk exact waar je op dit moment staat en waar je wellicht nog aan moet werken. Wanneer je dit iedere 3 tot 4 weken één keer doet, zal je merken dat je zienderogen vooruit gaat. Een coach kan je namelijk niet alleen vertellen hoe het ervoor staat met je conditie, maar kan je ook begeleiden in het hanteren van de juiste techniek.

Voeding

Tijdens het lopen van een marathon verbrand je lichaam enorm veel calorieën. Omdat je deze voor de tijd nooit kunt binnenkrijgen, is het zaak dat je gedurende de wedstrijd jezelf tijdig weet bij te voeden. Dit kun je op een aantal verschillende manieren doen. Zo kun je kiezen voor wat sportgelletjes, maar ook een eiwitreep behoort tot de mogelijkheden. Deze kun je in een tasje doen, maar ook achter je sport bh grote maten doen zodat je er gemakkelijk bij kunt. Door vooraf te berekenen wat je behoefte is en wat je gedurende de wedstrijd verbrand, weet je exact wat jij nodig hebt om op het juist energieniveau te blijven. Ook dit zijn overigens dingen die je bij uitstek met een coach kunt bespreken. Je kunt namelijk wel vanalles op het internet opzoeken, maar een coach kan jouw persoonlijke situatie beoordelen, waar het internet dit natuurlijk niet kan.