Online Wijnhuis
Image default
Relatie

Samen werken aan een betere band

Soms is goede relatietherapie in Vaassen nog de enige optie om een relatie te redden. Wanneer je heel veel ruzie met je partner hebt of er veel onbegrip heerst, kan het zijn dat je gaat twijfelen aan je gevoelens voor de ander. Misschien heb je net samen een huis gekocht of heb je een kind en wil je alles op alles zetten om te zorgen dat het weer beter gaat. Tijdens relatietherapie is dat het doel. Er gaat veel gepraat worden zodat alles op tafel komt. De therapeut kijkt dan met jullie mee. Soms is een duwtje in de goede richting het enige wat je nodig hebt.

Inzet is belangrijk

Om relatietherapie in Vaassen optimaal te laten werken is het van belang dat beide partijen er volledig achter staan en voor willen gaan. Wanneer één van jullie eigenlijk niet wil of er geen vertrouwen in heeft dat het werkt, gaat het jullie ook niks opleveren. Zorg dus dat jullie beide hetzelfde doel voor ogen hebben waar jullie naar toe werken. De therapeut zal er neutraal in staan en dus geen partij kiezen. Hij zal naar beide kanten van het verhaal luisteren en de kern van het probleem proberen te vatten. Vanuit dat oogpunt wordt er gewerkt aan een betere band.

Liefdevol handelen

Wanneer je nog erg boos bent op je partner en hem maar niet vergeeft, wordt het lastig om dingen beter te krijgen. Probeer dus je zoveel mogelijk in de ander te verplaatsen en bepaalde keuzes te begrijpen. Dat je daar moeite voor doet laat al zien dat je er echt voor wilt gaan. Woede lost niks op en laat je alleen maar rot voelen. Daarnaast is het nooit goed om vanuit haat te handelen en moet je je afvragen of je wel in relatietherapie wilt als die wrok nog zo groot is. Zorg dus dat je met de beste intenties de sessie instapt als je begint aan relatietherapie Vaassen.