Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Wat doet een horeca groothandel?

Een horecaondernemer heeft verschillende ingrediënten en producten nodig om de zaak draaiend te houden. Het gaat vaak om grote hoeveelheden, waardoor het bestellen bij een supermarkt vaak niet prettig is. Het inkopen van de ingrediënten en producten kan van uit een horeca groothandel gemakkelijker zijn, omdat hier vaak de juiste hoeveelheden en aantallen beschikbaar zijn. Een groothandel is een handelsorganisatie die grote hoeveelheden inkoopt van alle lei soorten producten. Deze grote hoeveelheden worden vervolgens doorverkocht in kleinere hoeveelheden. In een horeca groothandel wordt er focus gelegd op de horecabranche. In de horeca groothandel wordt voornamelijk producten verkocht die van toepassing zijn op de horeca, denk aan:

–        Alcoholdranken

–        Voedingsproducten

–        Non-food

–        Diepvries voedingsproducten

–        Groente en fruit

In de horeca groothandel is het ook mogelijk om andere producten aan te schaven die bij een horecagelegenheid hoort. Hierbij kan er gedacht worden aan bestek, glazen, tafelkleed enz.

 

Speciale producten kunnen worden besteld bij specialisten

Bepaalde horeca hebben een professionele keuken waarin de kwaliteit hoger ligt. Er worden strengere regels vastgesteld en hogere hygiëne-eisen. Een professionele horeca keuken is een horecagelegenheid dat tot een speciaal niveau gerechten maakt en serveert. Deze horecagelegenheden maken gebruik van speciale ingrediënten die niet allemaal te verkrijgbaar zijn bij de horeca groothandel. Door het bestellen van unieke ingrediënten en producten, kan de horecazaak onderscheidingen zijn van de rest. De specialere horeca groothandels kunnen beter inspelen op de aanvragen die de professionele horeca keukens hebben. Voorbeelden van gespecialiseerde horeca groothandels zijn wijngroothandels en kruidengroothandels.

 

Zelf inkopen doen is makkelijk

Door zelf de gerechten te bedenken en te maken, is er de mogelijkheid om zelf de inkopen te doen. Door inkopen bij één groothandel te doen, kan een horecazaak geld besparen. Op de website is een grote hoeveelheid producten aanwezig die kunnen helpen om het gerecht compleet te maken.

 

 

https://www.horecagoedkoop.nl/