Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Waarom hebben we geen bier aanbieding meer?

Waarschijnlijk is het je al wel opgevallen. Je staat bij de kassa en ineens valt dat kratje bier toch wat duurder uit dan verwacht. Op 1 Juli 2021 zijn er strengere regels ingevoerd voor drank dat alcohol bevat. Dit heeft gevolgen voor de bier aanbiedingMaar is er nou precies allemaal veranderd? En wat houdt dit in voor de consument? Dat gaan we in dit artikel behandelen.  

Wat is er veranderd? 

Zoals al eerder genoemd zijn er op 1 Juli 2021 strengere regels ingegaan. Dit heeft allemaal te maken met de nieuwe alcohol wet. In deze nieuwe wet staat bijvoorbeeld dat je geen drank meer mag kopen voor minderjarige. Het mocht al niet, en dat is natuurlijk ook een beetje logisch, maar vanaf nu is het dus ook strafbaar. Verder moeten websites die alcohol verkopen nu een verplichte leeftijdscontrole uitvoeren. Eerder zijn hier wat steken in laten vallen waardoor het voor minderjarigen makkelijk was om via internet alcohol te bestellen, daar komt nu dus verandering in. Tot slot misschien nog wel de regel waar de meeste mensen over struikelen: Retail mag vanaf 1 Juli niet meer dan 25% korting geven op bier of andere alcoholische dranken. Hierdoor kun je gedag zeggen tegen 2 halen 1 betalen. Dat de bier aanbieding verdwijnt is voor veel mensen een domper. Gelukkig is er een klein lichtpuntje in al deze nieuwe regels, voor Happy Hour hebben ze een uitzondering gemaakt. Dit betekent dat je bij een horecabedrijf tijdens Happy Hour nog wel hogere korting verwachten dan 25% op alcoholische dranken.  

Wat kan dan nog wel? 

De 0.0 kratten bier kun je nog wel blijven kopen met hoge kortingen. Ook andere 0.0 varianten van de alcoholische dranken zijn nog met hoge korting te krijgen. Verder wordt er dus nog wel korting gegeven op kratjes bier en andere alcoholische dranken maar dit zal dus nooit meer zijn dan 25%.  

 

https://www.drankuwel.nl/bier/aanbieding