Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Wat is een bierpakket?

Een bierpakket is eigenlijk niks anders dan een pakket met verschillende soorten bier er in. Meestal blijven de biertjes wel in een thema zitten. Bijvoorbeeld allemaal verschillende trippels of allerlei spaanse biertjes. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een pakket voor. Met de steeds populairder wordende speciaalbiertjes en het sterk toenemende Nederlandse brouwerijen is de vraag naar bierpakketten ook flink gestegen.

 

Wat kun je met een bierpakket?

Met een bierpakket kun je gemakkelijk kennis maken met de brouwerij. De brouwerij heeft natuurlijk zijn eigen stijl en als je te weten wilt komen wat voor stijl dat is kun je een bierpakket afnemen van de desbetreffend brouwerij. Daarnaast is zo’n pakket ook een ideaal cadeau voor bijvoorbeeld Vaderdag. Maar je kan jezelf natuurlijk ook gewoon even verwennen. De meeste mensen houden niet van veranderingen en zullen daarom niet snel overstappen op iets anders. Al is het een schoen die ze keer op keer kopen of een drankje dat ze elke keer opnieuw bestellen op het terras, Nederlanders houden niet van veranderingen. Om die reden is het kopen van een bierpakket een goed idee. Je kan natuurlijk een pakket kopen die je zelf hebt samengesteld, maar op die manier kom je niet te weten welke smaken er allemaal zijn. Als je wel met nieuwe smaken in aanraking wilt komen, dan kun je jezelf laten verassen. Het enige nadeel daarvan is dat je soms dingen krijgt die je gewoon echt niet lekker vindt.

 

Welke soorten bierpakketten zijn er allemaal?

Zoals hierboven al staat beschreven, zijn er verschillende soorten pakketten om je kennis te laten maken met andere soorten. Er zijn heel veel verschillende biersoorten, daarom kunnen wij ze hier niet allemaal beschrijven. We hebben hieronder toch een kleine selectie gemaakt:

 

–        Normale Pils

–        Maltbier

–        Witbier

–        Fruitbier

–        Blond

–        Weizen

–        Tripel

–        Dubbel

–        Fris

Het leukste blijft toch om zelf op ontdekkingstocht te gaan naar alle verschillende biersoorten.

https://www.drankuwel.nl/bierpakket