Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Welke wijn drink je bij Surinaams eten?

Als je houdt van een goed glas wijn bij het diner dan kun je dat prima combineren met Surinaams eten. De keuken van Suriname maakt veel gebruik van kip en zeevruchten. Deze lenen zich bij uitstek om te combineren met een witte wijn. Dat kan gewoon een Franse Chardonney zijn natuurlijk, die koop je bij de supermarkt of bij de slijterij. Een heerlijke koele rosé is ook een prima optie. Bij de gerechten die met rundvlees worden gemaakt kies je liever een robuuste rode wijn met een spannende afdronk.

Wat drink je bij de Surinaamse nasi?

Zelf Surinaamse nasi maken is helemaal niet zo moeilijk. Je moet er alleen wel de juiste ingrediënten voor gebruiken. Verse gember, heerlijke gedroogde garnalen en natuurlijk typisch Surinaamse kruiden. De beste ingrediënten voor nasi Surinaamse stijl koop je bij de toko. Daar hebben ze alle specifieke producten die jouw zelfgemaakte nasi net dat speciale tintje van Surinaams eten geven. Online vind je talloze recepten waar je je door kunt laten inspireren. Omdat nasi, door Javaanse immigranten in Suriname geïntroduceerd, door verschillende invloeden is aangeraakt, vind je er veel varianten van, zowel in Suriname als daarbuiten.

Ook in Suriname wordt wijn gemaakt

Het bekendste wijnhuis van Suriname is Boston Winery. Hier kopen de Surinamers niet alleen wijn van over de hele wereld maar ook uit het land zelf. Er zijn in Suriname verschillende wijnboerderijen waar uit witte en rode druiven de lekkerste wijn wordt gemaakt. Deze wijn drink je gezellig met vrienden op je terras, maar hij past natuurlijk ook prima bij een goede maaltijd, het liefst met gerechten uit de Surinaamse keuken. Het Surinaamse eten leent zich prima voor een heerlijk glas wijn.

Genieten van Surinaamse bami met een lekker glas wijn

Als je zelf Surinaamse bami maakt, dan wil je daar natuurlijk een goed glas wijn bij drinken. Surinaamse bami wordt gemaakt van spaghetti, maar het lijkt in de verste verte niet op de spaghetti uit de Italiaanse keuken met een saus van tomaten en gehakt. De bami wordt verrijkt met typisch Surinaamse kruiden, maar ook zoete en zoute ketjap worden eraan toegevoegd evenals knoflook, gember en gedroogde garnalen. De echte liefhebber gaat voor de juiste ingrediënten naar de toko, want alleen daar koop je de beste ingrediënten voor je Surinaamse eten.

Kun je ook wijn drinken bij de bekende Surinaamse soepen?

In Suriname zijn ze ook dol op soep. De bekende pindasoep is enorm populair. Deze wordt gemaakt van een bouillon die is getrokken van pindakaas. Vervolgens worden er ingrediënten als groenten, pasta en kip aan toegevoegd. Een andere populaire typisch Surinaamse soep is Soto soep. Deze soep bevat geen vermicelli maar rijst als basis en wordt gevuld met heerlijk gekruide kip en natuurlijk knapperig gekookte groenten en heerlijke kruiden. Een gekookt eitje maakt de soep helemaal af. Hier past prima een glas koele rosé bij.

Drinken de Surinamers ook alcoholvrije dranken?

Natuurlijk vind je in Suriname ook dranken zonder alcohol. Bedoeld voor de kinderen, maar ook voor mensen die niet van alcohol houden. Siropen zijn heel populair, gemaakt van verschillende soorten vruchtenextracten. De siroop wordt aangelengd met water waardoor een heerlijk koele drank kan worden geserveerd. Dit is natuurlijk meer dan welkom in een land waar de temperaturen tot boven de 40 graden kunnen oplopen. Alcoholvrije dranken kun je ook bestellen op een terras of bij een restaurant als je in Suriname bent. In een breed gesorteerde toko in Nederland kun je deze typisch Surinaamse siropen vaak ook vinden. Met een lekker glas Surinaamse wijn geniet je des te meer van je Surinaamse eten, en maak je er samen met familie of vrienden en gezellige maaltijd van.