Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Wil jij een fornuis kopen?

Wil jij een fornuis kopen? Dan wil je natuurlijk dat deze perfect past in het interieur en de keuken. Ga jij voor een crème of zwart fornuis of kies jij voor een van de vrolijke RAL kleuren. Er is ieder wat wils! Wil je meer weten? Lees dan vooral verder en ik help je in je zoektocht naar een prachtig fornuis!

 

Waar moet ik voor kiezen?

Fornuizen zijn er in verschillende vormen, maten en varianten. Een fornuis kopen, is niet altijd makkelijk. Ga jij voor een fornuis met één oven of wil je er meerdere, het kan allemaal! Zo is er ook genoeg keuze uit verschillende stijlen. De Richmond serie gaat bijvoorbeeld goed amen met een industriële, landelijk of stoere stijl. Naast de Richmond zijn er ook de Sterling en Precision. Deze fornuizen hebben een moderne en strakke uitstraling. Waar je dus ook naar op zoek bent, is er een fornuis die voldoet aan al jouw wensen!

 

Gasfornuis of inductie?

Kiezen voor koken op gas of inductie is wat jij persoonlijk prettiger vindt, Iedereen kookt op zijn eigen manier. Voor beide opties zijn er verschillende fornuizen mogelijk. Maar waar kies je nu voor? Zowel kopen op gas als kopen op inductie kent bepaalde voordelen. Een verschil tussen beide opties is dat een gasfornuis momenteel nog goedkoper is in de aanschaf. Maar met de huidige gasprijzen vandaag de dag, is het de vraag of koken op gas nog wel zo voordelig is… Wanneer je kookt op inductie maak je gebruik van een efficiënte manier van warmte afgifte; hierdoor heb je te maken met weinig tot geen energieverlies. Beide opties hebben momenteel nog hun voor- en nadelen; maar met het vooruitzicht dat wij in de komende jaren allemaal van het gas af moeten, raden we u aan om te investering in het koken op inductie!

 

Je eigen fornuis samenstellen?

Vind je het lastig om te kiezen uit bestaande fornuizen, is er de optie om je eigen fornuis samen te stellen. Welke stappen je doorloopt wanneer je zelf een fornuis samenstelt vertel ik je hieronder:

 

  1. Bestel een zwart of crème kleurig fornuis uit de Richmond serie en bepaal welk formaat je wil: 90/100/110 cm breed.
  2. Bestel een set deurfronten in de gekleurd. De deurfronten zijn te krijgen in alle RAL kleuren.
  3. De gekleurde deurfronten worden apart van het fornuis geleverd.
  4. De leverancier verwisseld de zwarte of crème deurfronten en voor de gekozen kleur fronten. Wil je de deurfronten zelf verwisselen, kan dit ook eenvoudig.
  5. Bewaar de ‘originele’ fronten op een droge en veilige plek.

 

Het voordeel van zelf een fornuis bestellen? Wanneer je uitgekeken bent op je zelf samengesteld fornuis, kan je originele deurfronten altijd weer op het fornuis plaatsen!

Het bedieningspaneel, de vangschaal, de plint en de zijpanelen van het fornuis blijven altijd in de basiskleur zwart.

 

Ga jij een ‘standaard’ fornuis kopen of stel jij er zelf eentje samen?

https://stoves.eu/products/fornuis/