Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

De lekkerste chocolade voor in het voorjaar

Chocolade is een product dat het gehele jaar door met liefde wordt gegeten. Het is een van de favorieten van de Nederlander als het gaat om zoetigheid. Nu het voorjaar om de hoek staat betekent het ook dat het weer bijna Pasen is! Pasen is natuurlijk van origine een Christelijke feestdag. Toch zullen de meeste mensen met Pasen als eerste aan iets anders denken namelijk, chocolade! Er wordt in Nederland op geen enkel moment in het jaar zoveel chocolade geconsumeerd als rondom Pasen. In deze blog geven we je enkele tips van chocolade variaties die het water in je mond zullen laten lopen!

Speciale paaseieren

Paaseieren zijn misschien wel bekendste chocolade die met pasen wordt geconsumeerd. Waar vroeger de paaseitjes smaken hadden als wit, puur en melk zijn er tegenwoordig honderden verschillende paaseitjes te verkrijgen. De afgelopen jaren zijn de gekste combinaties ontstaan als het gaat om paaseieren. Als je eens lekker wilt experimenteren met paaseieren dan raden we je aan om eens langs een chocoladewinkel te gaan. Je kunt dan van alle verschillende eieren er een paar proeven om zo je eigen favoriet te ontdekken. Onze favorieten zijn de varianten met Likeur 43 en de karamel-zeezout combinatie! Als je je favoriet hebt gevonden, dan is het alsnog leuk om te blijven experimenteren met nieuwe smaken! Doordat de mogelijkheden oneindig zijn kun je misschien wel weer een andere favoriete paasei vinden!

Andere chocolade dan paaseieren

Natuurlijk zijn er nog tal van andere soorten chocolade die je rondom de paasdagen kunt nuttigen. Zo heb je paas-gerelateerde chocolade poppen. De populairste paaschocolade is misschien wel de haas van chocolade. Deze vormen van paaschocolade hebben helaas wel wat minder variatie dan de paaseieren. Dit komt doordat de paaseieren massief zijn en hier dus ook veel gemakkelijker een andere stof in de gieten valt. De chocolade paashazen daarentegen zijn bijvoorbeeld hol. De chocoladelaag is relatief dun en hier kan dus geen extra toevoeging in gegoten worden. Ondanks dat je redelijk beperkt bent in het aantal smaken, zijn deze vormen van paaschocolade ontzettend populair! Het is bijvoorbeeld veel leuker om iemand een chocoladehaas te geven dan bijvoorbeeld een zakje eitjes.