Online Wijnhuis
Image default
Woning en Tuin

De nieuwe horizonten van uw huis online verkopen

In het digitale tijdperk  en zeker in onzekere tijden van pandemieën zoals Corona, heeft de huizenmarkt zich aanzienlijk geëvolueerd. Waar het verkopen van een huis ooit synoniem stond voor het inschakelen van een makelaar en het fysiek bezichtigen van het huis, biedt de online wereld tegenwoordig heel andere mogelijkheden om zelf jouw woning te verkopen. Dit proces vereist een goede voorbereiding, een degelijke   promotie en een verkooptraject.

De voorbereiding voor de verkoop is erg belangrijk. Het gaat hierbij om het verkoopgereed maken van je woning, wat inhoudt dat je kleine reparaties uitvoert, de woning grondig schoonmaakt en deze zo neutraal mogelijk presenteert. Echter, bij het online verkopen kan deze stap minder intensief zijn, vooral als je mikt op investeerders of opkopers zoals Sons Real Estate.

Zodra jouw woning klaar is voor de markt, is het tijd om de verkoop online in gang te zetten. Sociale media platforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn kunnen effectieve kanalen zijn om jouw woning te presenteren aan een groot en divers publiek. Jouw eigen netwerk van kennissen kan dienen als een verspreidingspunt voor mond-tot-mondreclame. Daarnaast bieden woningsites  uitgebreide vermeldingen die een professionele uitstraling geven en het bereik helpen vergroten.

De kern van het online verkopen van jouw huis is het genereren van biedingen. Dit wordt vaak gezien als het meest uitdagende onderdeel. Door je woning breed te presenteren, vergroot je de kans op meerdere biedingen, wat de verkoopprijs ten goede kan komen.

Zodra een bod is uitgebracht, begint het echte werk. Bij reguliere verkopen met een verkoopbord/makelaar, volgen er meestal onderhandelingen en een traject met voorbehouden, zoals financiering of een bouwkundige keuring. Echter, een opkoper biedt een alternatieve route. Deze partijen zijn vaak investeerders die direct een bod doen zonder voorbehoud van financiering. Het voordeel van verkopen aan een opkoper is de snelheid en zekerheid. Je hoeft je huis niet ‘verkoopklaar’ te maken, want een opkoper kijkt door de huidige staat heen en heeft de middelen om het huis naar waarde te schatten en aan te pakken.

Het verkopen van een huis is een wezenlijk belangrijke financieel besluit met grote gevolgen voor jouw financiële situatie. En het proces kan ingewikkeld zijn. Echter, de veelzijdige mogelijkheden van online verkoopkanalen en de mogelijkheid om direct zaken te doen met opkopers kunnen het een stuk sneller en toegankelijker maken. In feiten kan je vanuit elke locatie biedingen genereren en navigeren naar een succesvolle verkoop, waarbij je de regie in eigen handen houdt. Online je huis verkopen opent de deuren naar een snellere en potentieel minder stressvolle ervaring, aangepast aan de moderne digitale levensstijl.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/