Online Wijnhuis
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen bij een fornuis kopen?

U staat op het punt een nieuw fornuis voor uw keuken te kopen. Dan wil je wel op de hoogte zijn van alle functies die je in het fornuis wilt hebben voordat je er een gaat kopen. Als koper moet je altijd je kookstijl overwegen voordat je overgaat tot een fornuis kopen. Als je bijvoorbeeld een onervaren kok bent, moet je een fornuis kopen met meer functies waarmee je kunt leren koken. Wanneer je van koken houdt, dan kan je misschien een fornuis kopen die minder functies heeft maar krachtiger is, dus dat het tijd kan besparen bij het koken.

Verschillende soorten fornuizen en hun werking

Er zijn verschillende soorten fornuizen, waarbij je ook verschillend op kookt. De meest voorkomende fornuizen zijn het elektrisch fornuis, het gasfornuis en inductie. Een elektrisch fornuis is een fornuis dat wordt verwarmd door elektriciteit. De warmte wordt opgewekt door een elektrische spoel, die begint op te warmen wanneer de elektriciteit er doorheen stroomt. Een gasfornuis is een fornuis met een brander die wordt verwarmd door gas. De warmte wordt gegenereerd wanneer het gas door een warmtewisselaar stroomt die over de brander gaat, die opwarmt en de warmte naar de pot stuurt. Tot slot maakt de inductiekookplaat gebruik van magnetische velden om warmte te creëren.

Bijbehorende ovens bij een fornuis

Naast een gaaf fornuis hoort ook een passende oven. Een oven is een keukenapparaat dat voedsel kookt door het bloot te stellen aan hitte. Er zijn drie hoofdtypen ovens op de markt: convectieovens, rotisserie-ovens en infrarood kalkoenroosters. Een convectieoven is een elektrisch of gasvormig keukenapparaat dat kookt door hete lucht te laten circuleren in een metalen holte die wordt verwarmd door een elektrisch verwarmingselement. De hete lucht circuleert rond het voedsel in de ovenruimte en gaat naar buiten via een ventilatieopening aan de bovenkant van de oven. Dit type oven wordt ook wel kookoven genoemd. Een rotisserie-oven is te vinden in keukens met een kookgedeelte met een spit, dat rond een elektrisch verwarmingselement draait. De beweging van het spit draait het voedsel erop, waardoor het van alle kanten tegelijk kookt. Een infrarood gebraden kalkoen werkt door warmte te laten circuleren die door de bodem van de oven en van daaruit kookt de kalkoen van alle kanten tegelijk.

https://stoves.eu/products/fornuis/