Online Wijnhuis
Image default
Tweewielers

De racefiets ophangen. Had jij daar al aan gedacht?

Een racefiets ophangen is iets waar zeker niet iedereen aan denkt. Dit terwijl het meerdere voordelen heeft. Het belangrijkste voordeel is de veiligheid. Een race- of normale fiets kan in een schuur, garage of gang altijd beschadigt raken. In een huis of appartement wordt natuurlijk geleefd. Beschadiging kan komen door spelende kinderen, het verplaatsen van objecten of door allerlei andere oorzaken. Wat de oorzaak ook is. Het is enorm zonde om een mooie fiets te beschadigen. Door het ophangen van een fiets voorkom je dit probleem. Een fiets kan zowel horizontaal als verticaal worden opgehangen. Beide hebben hun voordelen. Het ophangen kan natuurlijk aan de muur, maar het is ook mogelijk om een fiets aan het dak op te hangen. 

Meerdere fietsen op één plek ophangen

Een racefiets ophangen. Kies jij ervoor? Dan zijn er meerdere zaken die je moet nagaan. Ten eerste is het van belang om een goede plek te kiezen om een fiets op te hangen. Doe je dit in een schuur of garage? Of kies je ervoor om de fiets in de gang op te hangen zodat je hem snel kunt pakken en weg kunt fietsen. Beslis daarna welke manier jij het fijnst vindt. De horizontale manier geeft extra veel veiligheid, omdat deze hoog kan op worden gehangen. Zo is er veel minder kans op beschadiging. De verticale manier zorgt er juist voor dat er meerdere fietsen tegelijk kunnen op worden gehangen. Drie fietsen kunnen op één plek van een fiets die horizontaal is opgehangen.

Er is meer ruimte

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat beide manier van een fiets ophangen naast meer veiligheid nog een ding gemeen hebben. Dat is namelijk dat het veel meer ruimte creëert. Op de plek waar normaal gesproken een fiets zou staan is er nu ruimte voor andere dingen. Wil jij meer ruimte in huis? Pak de laptop erbij en ga op zoek om jouw fiets op te hangen!