Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Gegoten en gerolde fondant kopen

Fondant kan worden omschreven als een soort glazuur. Wikipedia waarschuwt ons om fondue niet als fondant te beschouwen, ook al is het afgeleid van het Franse woord dat smelten betekent. Zorg ervoor dat je je aan het glazuur houdt en mors geen smeltende kaas op je taarten. Fondant wordt meestal gebruikt om taarten, cup cakes of andere desserts te maken of te verfraaien. De textuur van de fondant is echter anders dan de andere icings, en dat maakt het onderscheidend.

 

Welke soorten Fondant zijn er?

Fondant is verkrijgbaar in twee verschillende soorten: gegoten of rolfondant in het algemeen. De fondant die opgerold is heeft de textuur van klei maar is wat stugger dan je gewend bent. Gegoten fondant is een dichte, glutineuze vloeistof. We zullen niet te veel in detail treden met gegoten fondant, omdat het minder populair is, maar het kan worden gebruikt om gaten op te vullen of taarten te bedekken. Cadbury Crème Eieren zijn gevuld met een soort gegoten fondant, waardoor het gemakkelijker te visualiseren is. De fondant die wordt gerold, lijkt meer op dat waar Buddy The Cake Boss altijd over schreeuwt. Het wordt meestal gebruikt om een ​​accent te leggen op de buitenkant van gebakken producten.

 

Fondant kopen of zelf maken?

Je kunt ervoor kiezen om Fondant te kopen of om deze zelf te maken. Het kopen van fondant kun je doen in verschillende winkels. Deze winkels zijn er zowel online als offline. Het voordeel van het kopen van fondant is dat je weinig moeite hoeft te doen hiervoor. Dit bespaart je veel tijd. Om het zelf te maken meng je gelatine met koud water en verwarm het in een dubbele ovenkoker tot het is opgelost. Voeg de glucosestroop toe en meng het grondig, en dan kun je bakvet toevoegen. Meng dit alles in een lege kom en blijf het deeg kneden tot het de juiste textuur heeft. Als je veganist bent, is Agar een goed alternatief voor gelatine (wat niet vegan is). De fondant kan in de vriezer worden bewaard, maar als deze niet in de vriezer ligt, zal deze binnen enkele dagen hard worden en ontoegankelijk worden.

https://bakingqueen.nl/bakproducten/rolfondant-en-modelling-paste/