Online Wijnhuis
Image default
Eten en drinken

Inductie fornuis

Het koken op een inductie fornuis komt steeds vaker voor en wordt steeds populairder. De gasprijzen stijgen steeds meer, waardoor het ook niet gek is dat Nederlanders steeds vaker voor een inductie fornuis kiezen. Een inductie fornuis heeft verschillende voordelen die ik hieronder op een rijtje heb gezet voor jou!

 

Voordelen inductie fornuis

Zoals ik al eerder genoemd heb gaan de gasprijzen steeds meer omhoog, waardoor het koken op een gasstel steeds duurder wordt. Met een inductie fornuis ben je dus veel duurzamer dan met een gasfornuis. Een inductie fornuis is ook veel veiliger dan een gasfornuis, je hebt namelijk niet meer te maken met een ontsteking. Bij een gasfornuis kunnen de vlammen al snel voorwerpen die dichtbij staan pakken wat kan zorgen voor een fixe brand. Inductie is daarnaast ook veel sneller dan gas en veel preciezer, doormiddel van de het gebruiksvriendelijke touchpad kan je gemakkelijk de temperatuur aanpassen. Hierdoor kan je jouw gerecht op precieze wijze klaarmaken! Een inductie fornuis heeft vaak naast een kookplaat ook nog een oven of andere kookmogelijkheden. Ideaal om meerdere dingen tegelijk klaar te maken!

 

Keukenapparaten

Naast een fornuis of oven zijn er nog vele andere apparaten die het koken een stuk makkelijker of veiliger maken. Denk maar eens aan een afzuigkap waardoor je de lucht niet door je hele huis verspreid. Koelkast of diepvries of zelfs een koelvriescombinatie is niet weg te denken uit de keuken, om het voedsel lange tijd houdbaar te houden. Voor de echte genieters mag een wijnkast natuurlijk ook niet ontbreken om heerlijk ontspannen een wijntje uit te pakken na een lange dag. Blenders, airfryers en broodroosters zijn tegenwoordig ook niet meer weg te denken uit de keuken. Handig om voedsel mee klaar te maken en gemakkelijk in gebruik. Tegenwoordig zijn deze apparaten ook heel betaalbaar, ideaal voor iedereen. 

 

https://stoves.eu/products/fornuis/inductie/