Online Wijnhuis
Image default
Aanbiedingen

Heb ik een babybadje nodig?

Heb ik een babybadje nodig?

Een babybadje is niet noodzakelijk en veel ouders zullen u vertellen dat ze het prima zonder kunnen. Sommigen vinden het echter wel erg handig. Als u last heeft van uw rug, biedt een vrijstaand bad u de vrijheid om uw baby te baden waar u maar wilt. Met een badsteun of badinzet voor een keuken of badkamer kunt u uw handen vrij hebben en uw baby staand baden.

Ouders die voor het eerst een badje nemen, vinden het vaak prettig dat ze een babybadje kunnen gebruiken. Als uw badkamer alleen een douche heeft of als u ergens verblijft waar geen bad is, kan een babybadje met standaard erg handig zijn.

Hoewel ouders hun baby ook in bad kunnen doen met een gootsteen of een afwastobbe, zullen veel ouders er de voorkeur aan geven om iets te kopen dat speciaal voor dit doel is ontworpen. En zoals we hierboven hebben aangetoond, zijn er opties voor alle budgetten.

Hoe lang kun je een babybadje gebruiken?

Dat hangt af van het badproduct. Sommige badsteunen of inzetbadjes zijn slechts groot genoeg tot ongeveer zes maanden, terwijl andere helemaal tot zes jaar kunnen worden gebruikt. Zodra een baby zelfstandig kan zitten, stappen veel ouders over op een antislip badmatje.

Welk type babybadje is het beste?

Dat hangt natuurlijk af van uw levensstijl en budget. Als u thuis een badkuip van goede afmetingen voor volwassenen heeft, kunt u de voorkeur geven aan een groter badzitje. Als uw bad moeilijk toegankelijk is of als u alleen een douche heeft, is een traditioneel babybadje misschien geschikter.

Denk ook aan andere factoren, zoals waar u het luma badset wilt opbergen. Wil je een badje dat je makkelijk kan opvouwen of aan een haakje kan hangen om te drogen, of ben je blij met een vrijstaand badje dat een paar maanden of langer in je badkamer zal staan? Als je hem in bad gaat gebruiken, zoek dan naar een stop zodat je hem makkelijk kan ledigen.

Denk ook na over hoe lang je het voorwerp wilt gebruiken. Als u geen douche heeft, wilt u misschien een groter babybadje of een badje dat met uw baby meegroeit. Als je na zes maanden naar een volwaardig badje gaat, heb je misschien genoeg aan een klein babybadje in de vorm van een emmer.

Er zijn verschillende soorten babybadjes om uit te kiezen:

Emmer-stijl

Deze zien eruit als een grote emmer waar je je baby zittend in zet. Veel baby’s met kolieken verkiezen dit omdat ze rechtop blijven zitten en pasgeboren baby’s vinden dit rustgevend omdat het hen aan de baarmoeder doet denken.

Opblaasbare

U kunt babybadjes kopen die een beetje lijken op mini pierenbadjes. Deze kunnen in uw badkuip of op de vloer van uw badkamer worden geplaatst.

Traditioneel babybadje

In de vorm van een ouderwetse metalen badkuip zijn dit kleine badjes, meestal gemaakt van stevig plastic, die u kunt gebruiken op de badkamervloer of in de kinderkamer van uw baby. Ze zijn meestal zo gevormd dat ze het hoofd en de schouders van uw baby ondersteunen en hebben soms een ingebouwd zitje voor extra comfort.

Baby badsteun

Deze worden gebruikt in een volwaardig bad en lijken meer op een badzitje, maar ze laten uw baby achterover liggen op een speciaal gevormde basis.

Badsteunen of inzetstukken voor de wastafel

Deze zijn meestal gemaakt van schuimrubber of zacht plastic en passen rechtstreeks in de gootsteen.

Wat u in een babybadje moet zoeken

Zorg ervoor dat het veilig en stevig is en dat het niet kan omvallen. Hoewel u uw baby nooit in bad zult laten, kan verdrinking in een paar seconden gebeuren.

Veel babybadjes hebben steunen voor het hoofd en de schouders of worden geleverd met een draagdoek om baby’s veilig te houden. Zacht gebogen steunvlakken maken de ervaring ook comfortabeler voor uw baby. Hoe comfortabeler uw baby ligt, hoe groter de kans dat hij het bad met plezier neemt.

Kijk uit naar anti-slip delen op harde plastic onderdelen, zodat, als ze groter worden en bewegen, ze minder kans hebben om te kronkelen en weg te glijden. Controleer ook de bodem om er zeker van te zijn dat hij niet gaat schuiven op een harde ondergrond.