Online Wijnhuis
Eten en drinken

Hoe gezond zijn aardappelchips?

In de zoektocht naar gezonde snacks kom je tegenwoordig steeds vaker aardappelchips tegen. Bij het lezen van het woord ‘chips’ vraag je je waarschijnlijk af hoe chips thuishoren in een rijtje van gezonde snacks. Chips zijn toch helemaal niet gezond? Klopt. Reguliere chips uit de supermarkt zijn natuurlijk vrij ongezond. Ze bevatten veel zout, suiker en natuurlijk vet. Maar hoe zit het dan met de zogenaamd gezonde variant gemaakt van aardappelen? Is dit dan wel echt gezond? Het ligt er maar net aan van welk merk je deze chips koopt óf hoe je ze thuis zelf maakt.

De aardappelchips van een authentieke fabrikant

Boerderij Chips is ontwikkeld door boeren René en Henk in de Hoeksche Waard. Enkele jaren geleden besloten ze hun boerenbedrijven samen te voegen. Hierbij zochten ze tevens naar nieuwe mogelijkheden voor hun gewas. Het resultaat: in 2004 werden de eerste aardappelchips gebakken. Tegenwoordig wordt er dagelijks verse chips gemaakt. Zo zijn er tegenwoordig vier verschillende smaken Boerderij Chips: paprika, puur, zeezout en zeezout ribbel. De Boerderij Chips worden op duurzame wijze geproduceerd. Zo worden ze van eigen geteelde aardappelen gemaakt, in 100% zonnebloemolie gebakken om de authentieke aardappelsmaak te behouden. De chips is lekker, puur en milieuvriendelijk.

Zelfgemaakte aardappelchips

Naast de chips van Boerderij Chips kun je er natuurlijk ook voor kiezen om zelf je eigen aardappelchips te maken. Gewoon thuis, met minimale ingrediënten en je eigen oven! Zo heb je natuurlijk nóg meer grip op de ingrediënten die erin gaan. Op die manier heb je dus zelf in de hand hoe gezond je chips uiteindelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de soort olie die je gebruikt en de hoeveelheid zout en kruiden. Dit is allemaal van invloed op hoe gezond je chips uiteindelijk zijn. Hoe meer zout, kruiden en vettige olie, hoe ongezonder de chips. Kies al je ingrediënten dan ook zorgvuldig uit.

https://boerderijchips.nl