Wilt u uw taarten of cakes versieren? Hier kan je rolfondant goed voor gebruiken, je kan veel verschillende kleuren maken en mooie figuren. Rolfondant lijkt een beetje op marsepein alleen is marsepein wat vetter en is het niet handig te gebruiken om figuren van te maken.
Wat heb je nodig om rolfondant te maken?
– 1 theelepel Glycerine – 5 eetlepels water – 1 eetlepel glucosestroop – 1 thee lepel gelatine poeder – 225 g poedersuiker Doe 1 eetlepel water in een kommetje, voeg de gelatine poeder erbij en laat dit even intrekken. Doe de poedersuiker in een kookpan en voeg hier 4 eetlepels water aan toe en gelijk de glucosestoop ook. Verwarm dit op midden hoog vuur tot de suiker is opgelost. Laat het 3 minuten koken. Pak nog een pan en doe hier een klein laagje water in en leg vervolgens het kommetje met de geweekte gelatine in en verwarm dit tot het opgelost is. Pak nu de kookpan van het vuur en dit de pan in wat koud water zodat het kookproces stopt. Voeg nu de gelatine toe en meng dit goed door elkaar. Schenk dit op een ingevette snijplank. Meng het nu weer door elkaar tot het wat stevig begint te worden als het wat stevig is geworden doe je het in plasticfolie en legt het vervolgens in de koelkast en laat het daar een nacht liggen tot het stevig wordt. Nu kan je kleurstof toe voegen als je een kleurtje wil. Als je de kleurstof er goed door hebt gekneed, rol het dan dun. Als je dit hebt gedaan is het klaar. Je kunt er nu nog figuurtjes uithalen of er iets van maken.
Tips
|
https://bakingqueen.nl/bakproducten/rolfondant-en-modelling-paste/ |