Online Wijnhuis
Image default
Bedrijven

Het verkopen van een huis aan de zakelijke markt steeds geliefder

Het verkopen van een huis aan de zakelijke markt is steeds populairder onder particuliere woning eigenaren. De reden is de hogere opbrengst ten opzichte van de reguliere particuliere woning kopers. In dit artikel leggen wij uit hoe dat komt en hoe dit een rage is geworden onder de woningeigenaren.

Het verkopen van een huis ging normaal gesproken aan particulieren, zoals gezinnen, alleenstaanden en alle mogelijke gezinssamenstellingen. Waar er hier en daar af en toe een woning verkocht aan een bedrijf, belegger of investeerder, is dat nu eerder regel dan uitzondering. De zakelijke markt is momenteel zeer actief bezig om alle huizen op te kopen en kopen niet enkel meer bedrijfspanden, maar ook studio’s, appartementen, flatwoningen en ook eengezinswoningen. Gemeenten en overheid gaan dit tegen door bijvoorbeeld de overdrachtsbelasting te verhogen naar 6% en dat zorgt voor een extra hoge drempel om vastgoed te kopen. Wij lichten dit toe aan de hand van een berekening:

  • Stel dat uw huis wordt verkocht voor €300.000
  • 6% over dit bedrag is €18.000
  • 2% over dit bedrag is €6.000
  • De belegger dient u €12.000 meer te betalen

Zoals u ziet is de drempel om een huis te kopen als belegger fors verhoogd. Vele beleggers die eerst fors overbieden, worden nu geremd om een huis te kopen voor een extreem bedrag. 

Echter is het nu zo dat de hogere opbrengst aan de zakelijke markt steeds geliefder wordt en het loopt als een lopend vuurtje om een huis te verkopen aan beleggers. Maar waar vind je die? Sons Real Estate is een Nederlands vastgoedbedrijf met duizenden beleggers in het klantenbestand.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/