Wijn uit italie

Waarom wijn uit Italië?

Waarom wijn uit Italië? In Italië is waar het meeste wijn word geproduceerd. In Sicilië om precies te zijn. In deze streek vind je namelijk 200 duizend hectare aan druiven voor wijnproductie! Na Italië is Frankrijk de grootste producent. Dit komt natuurlijk door het klimaat. Het perfecte klimaat voor wijn is een gematigd klimaat. Dit betekend dat er genoeg zon is voor de druiven, genoeg koelte en voldoende regen is. Het is erg belangrijk dat de wijnstok niet teveel regen krijgt, anders neemt de druif teveel vocht op en kan de druif daardoor opgeblazen en waterig worden. Je zult het misschien niet gelijk weten maar de druif kent ook een winterslaap. Daar is de kou heel belangrijk voor. De druif moet namelijk niet warm worden, anders word hij soort van “wakker”. Hij moet ook niet tè koud worden, dan vriest hij misschien dood. Tijdens het groeien van wijn gaat er veel om balans. Het klimaat moet in evenwicht zijn om niet te koud te zijn, en ook niet al te warm. Door de opwarming van de aarde is dat soms nog wel een ernst om over na te denken in de toekomst.

 

Geschiedenis wijn uit italië

Wijn komt al heel lang uit Italië, dit komt omdat ze zelfs duizend jaar voor Christus al wijn verbouwde in Italië. Naast wijn uit Italië werd er in Frankrijk ook al vroeg wijn verbouwd. Ver voor christus kwamen de Etrusken als een van de meest ontwikkelde volken van Europa. De Etrusken woonde in het noorden van Italië. Hierdoor kwam er wijn uit Italië. De Etrusken brachten nieuwe gerechten en wijnbouw naar deze wijngebieden. Dit heeft veel impact gehad voor de wijnindustrie in Italië. Tegenwoordig zorgt Italië voor maar liefst 25% van de gehele wijnmarkt! Dit betekend dat 25% van alle wijn in Italië word geproduceerd!

https://www.horecagoedkoop.nl/wijn/land/italiaans