Online Wijnhuis
Image default
Wijn

Proef de Oude Wijnwereld bij deze wijnhuizen

Genieten van een lekker glas wijn is iets wat we al duizenden jaren doen. Wist je dat het oudste wijnhuis is gevonden in Armenië? Op basis wat ze hebben gevonden zou het dateren uit 4000 v.Chr. Ook eeuwen terug vond het gisten en persen van de druiven plaats in wijnhuizen voor deze werden opgeslagen in wijnkelders. Ondertussen is het proces van het produceren van wijn verbeterd en ook op het gebied van smaakprofielen hebben we een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Maar wijnhuizen zoals toen, daar kun je vandaag de dag nog een aantal pareltjes van vinden. Maak een reis door de tijd en proef de Oude Wijnwereld bij deze prachtige wijnhuizen

 

Oude en Nieuwe Wijnwereld 

Wanneer men spreekt over wijn gaat het vaak over de Oude Wijnwereld en de Nieuwe Wijnwereld. Maar wat zeggen ze daar eigenlijk mee? Bij de Oude Wijnwereld wordt vaak verwezen naar de meer traditionele wijnlanden in Europa. Wanneer gesproken wordt over de Nieuwe Wijnwereld dan gaat het over wijnen die afkomstig zijn uit landen buiten Europa. De meest bekende wijnlanden in de Oude Wereld zijn Frankrijk, Italië en Duitsland. De opkomende bekende wijnlanden in de Nieuwe Wereld zijn Australië, Chili en Zuid-Afrika. 

 

Over de Oude Wijnwereld 

Ieder land produceert verschillende soorten wijnen met uiteenlopende smaakprofielen. Zit er dan ook smaakverschil tussen wijnen uit de Nieuwe Wereld en de Oude Wereld? Het antwoord is ja. De Oude-wereldwijnen zijn minder uitgesproken fruitig dan de wijnen uit de Nieuwe Wereld. Het zijn wijnen die over het algemeen meer zurig en minder soepel zijn. Dit zijn wijnen die zich uitstekend lenen om bij het eten gedronken te worden. 

 

Wat de wijnen maakt in de Oude Wijnwereld is dat sommige wijngaarden al eeuwen oud zijn. De druivenrassen horen bij dat specifieke gebied. Zo kan een wijn uit een bepaalde regio een specifieke en kenmerkende smaak hebben. 

 

Proef de Oude Wijnwereld bij deze wijnhuizen

Ben je op reis binnen Europa? Dan mag een bezoekje aan een iconisch wijnhuis niet ontbreken. Je kunt vaak een rondleiding krijgen, door de wijngaarden lopen en bij sommige misschien zelfs de druiven plukken. Een proeverij mag natuurlijk niet uitblijven om vervolgens gearmd met een heerlijke fles fijn de ervaring compleet te maken. Je kunt op sites kijken welke wijnhuizen bij je vakantiebestemming in de buurt liggen. We geven een paar wijnhuizen die je aan je lijstje toe kunt voegen.

 

Castellani – Toscane 

In Pontedera ligt het prachtige landgoed van de Castellani familie. Sinds de 19e eeuw maken en produceren ze hun eigen wijn. Daarnaast is Santa Lucia een van de belangrijkste wijngaarden. Omliggende landen hoorde over de levendige rode wijn en daarmee wordt het ook geëxporteerd. Bezoek de wijngaarden in Toscane op het glooiende heuvelachtige landschap.

 

Château Campet – Bordeaux 

Château Campet is een van de laatste aankopen van de familie Castel in de Bordeaux regio. Het prachtige domein ligt op een van de beste terroirs van deze appellation. De wijngaard bestaat uit 11 hectare grond en 60% bestaat uit merlot en 40% uit cabernet sauvignon. Karakteristiek is dat de wijnen vol zijn van karakter.  

 

Domaine de la Clapière – Montagnac

Domaine de la Clapière ligt in het hart van Languedoc. Met 63 hectare aan wijngaarden, is het landgoed wat in het midden van de wijngaarden gelegen is niet te missen. Een prachtig aanzicht tussen de wijngaarden. Je kunt een warm ontvangst van de familie verwachten die graag alles vertellen over het wijnhuis en de familiegeschiedenis. Dit natuurlijk onder het genot van een glas wijn. 

 

Domaine Gayda – Brugairolles

Dit wijnhuis vind je in Frankrijk aan de uitlopers van de Pyreneeën. Dit wijnhuis is afkomstig uit 1749. Voor het een wijnhuis werd, was het een etappe post voor reizigers waar de paarden konden rusten voor ze hun reis vervolgden. Nu zijn de stallen en gebouwen omgebouwd tot luxe accommodaties. 

 

Zo zijn er nog talloze wijnhuizen. Laat je verrassen naar welke wijnhuizen op de route liggen en laat je onderdompelen in de rijke geschiedenis en karakteristieke smaken.

 

https://www.vinify.nl/wijnhuis