Online Wijnhuis
Image default
Horeca

Wijnrek in de keuken

Een lekker zoet of droge witte wijn voor bij het avondeten of voor een andere gelegenheid een paar flessen rode of witte wijn kopen? Als je een fles wijn koopt met een kurk is het van essentieel belang om deze liggend te bewaren in plaats van rechtop. Een wijnrek in de keuken is hiervoor de ideale oplossing.

Een lekker flesje wijn bij de hand

Een wijnrek in keuken is een goede manier om je wijnvoorraad in op te bergen. Komen er onverwachts vrienden op bezoek? Dan kan je uit het wijnrek een lekker rode of witte wijn uitzoeken. Wijnrekken zijn er in verschillende materialen en er is volop keuze in stijl en vormgeving. Een wijnrek van hout met een meer landelijke stijl of staal met een meer industriële look zijn enkele voorbeelden waar je onder andere uit kan kiezen.

 

Altijd liggend bewaren

Rode of witte wijn met een kurk kan je het beste liggend bewaren. Doe je dit niet en bewaar je de flessen wijn rechtop dan is de kans groot dat de kurk gaat uitdrogen. Met als gevolg dat je bij het openen van de fles de kans erg groot is dat de kurk als het ware gaat verpulveren of afbrokkelen. Dat wil je uiteraard liever niet.

Uiteindelijk komt dat de smaak van de wijn ook niet ten goede. Bij voorkeur bewaar je de wijn liggend. Een wijnrek in de keuken is een perfecte plaats om wijn te bewaren. Met uitzondering van een kelder. Mocht je een woning hebben met kelder dan is dat de beste plaats om een wijnrek te plaatsen om daar de flessen wijn liggend te bewaren. Echter hebben de meeste woningen geen kelder. Maar dat is helemaal niet erg want in dat geval is de keuken de beste plaats voor het opbergen van verschillende soorten wijnen in een prachtig wijnrek.

 

In stijl passend bij de keuken

Het is heel leuk dat er een enorm aanbod en keuze is in allerlei soorten wijnrekken. De keuze in hoe groot het rek moet zijn is uiteraard afhankelijk van hoeveel flessen jij erin wil gaan opbergen.
Daarnaast is het ook fijn dat er altijd wel een wijnrek dat qua stijl en vorm perfect past bij het design van de keuken. Ideaal want daarmee maak je er mooi een geheel van. Ben je op zoek naar een wijnrek? Dan is het de moeite waard om eens een keer naar wat voorbeelden of de mogelijkheden te bekijken.

 

Bron: Wineandbarrels.nl