Online Wijnhuis
Image default
Bedrijven

Het verkopen van een huis zonder makelaar is steeds meer de standaard geworden

Het verkopen van een woning kan tegenwoordig zonder NVM- of VBO-makelaar. De vastgoedbedrijven en opkopers zijn opgestaan en helpen nu ook reguliere woningeigenaren, of beter gezegd, woning verkopers bij het onderhanelen en opstellen van de juiste juridische verkoop overeenkomsten. Uiteraard begrijpen wij bij Sons Real Estate hoe waardevol en nodig een makelaar eigenlijk blijft, mede ook om een volledige transparantie te bieden en een specialist aan uw zijde te hebben.

Woning opkopers bieden tegenwoordig meer

Maar opkopers bieden momenteel evenveel en vaak zelfs meer dan reguliere woningeigenaren. Uiteindelijk is en blijft de verkoop prijs het allerbelangrijkste, op enkele mogelijke uitzonderingen na. Het verkopen van een huis aan een opkoper hoeft namelijk niet nadelig te zijn enu kunt gewoon de overwaarde verzilveren. En dit proces gaat steeds vlotter. Voor afbetaalde huizen kan al na enkele dagen bij de notaris worden gezeten voor een overdracht. In vrijwel alle gevallen is er uiteraard wel nog sprake van nog niet volledig afbetaalde woningen. Dit is normaal! De bank dient nog terugbetaald te worden en er komen veel controles bij kijken voordat de overdracht bij de notaris kan plaatsvinden. In dit geval kunt u het beste rekening houden met 2 tot 4 weken. Het verkopen van een huis zonder makelaar kan op meerdere manieren, maar opkopers en beleggers steken er in 2021 en wellicht ook in 2022 met kop en schouder bovenuit.

Directe zekerheid & persoonlijk contact

Echter heeft u in de tussentijd volledige zekerheid over de opbrengst, omdat opkopers en beleggers een bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering. Een voordeel is dat er maar 1 of 2 bezichtiging(en) hoeven te worden gehouden, allemaal door dezelfde vastgoedspecialist waar u, indien u dat wenst, veel persoonlijk contact mee kunt onderhouden. De werkwijze van Sons Real Estate is heel persoonlijk en direct. U zult na enkele minuten al een warm gevoel hebben aan de onderlinge verstandhouding.

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-zonder-makelaar/