Online Wijnhuis
Image default
Dienstverlening

Zo kan je de kans op een stroomstoring verminderen

We gebruiken allemaal stroom. En iedereen heeft bij dat stroomgebruik wel eens last gehad van een stroomstoring. Een stroomstoring is erg vervelend en nadelig. Het is vervelend omdat je geen gebruikt kunt maken van de stroom. Als je geen gebruik kan maken van de stroom dan kan je heel veel dingen in je huis niet meer doen. Je kan bijvoorbeeld geen televisie meer kijken, geen koffie meer zetten, de was niet meer doen, niet meer koken en nog veel meer niet. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je de kans op een stroomstoring kan verminderen, zodat je geen last krijgt van een stroomstoring.

Apparaten aanschaffen met een keurmerk 

Als je de kans op een stroomstoring wilt voorkomen dan is het belangrijk dat als je een apparaat gaat vervangen dat je die met een apparaat vervangt die een CE-label heeft. Apparaten met een CE-label voldoen aan de minimale eisen voor elektriciteitskabels. Apparaten met een CE-label zijn al goed om te hebben, maar apparaten met een KEMA of een VDE-keurmerk zijn nog beter om te hebben. Apparaten met een KEMA of een VDE keurmerk zijn uitvoerig getest. Dit zorgt ervoor dat het apparaat heel veilig is. Als een apparaat veilig is dan heb je minder kans op een stroomstoring.

Overbelasting

Als je de kans op een stroomstoring wilt voorkomen dan moet je ook letten op hoeveel apparaten je tegelijkertijd gebruikt. Overbelasting ontstaat wanneer je te veel apparaten gebruikt die op een bepaalde groep zijn aangesloten. Als je overbelasting hebt dan krijg je kortsluiting. Als er kortsluiting is dan valt alle elektriciteit uit. en dit veroorzaakt een stroomstoring. overbelasting kan al heel snel ontstaan, het wordt vaak onderschat. Overbelasting kan al ontstaan wanneer je de vaatwasser aan hebt staan en een gerecht in de oven hebt wanneer je thee gaat zetten.