Online Wijnhuis
Horeca

Tips voor een succesvol BBQ avondje

Het is weer volop zomer en dat betekent voor veel Nederlandse huishoudens dat de BBQ uit de schuur of uit de garage wordt gehaald. Ben je van plan een nieuwe BBQ aan te schaffen? Let er dan vooral op dat de BBQ stevig is. Je kunt beter investeren in een iets duurder exemplaar dan voor een goedkoop gammel model. Kies voor kwaliteit. Wanneer je gaat barbecueën, zorg er dan voor dat je BBQ op een stevige ondergrond staat. Dit voorkomt dat je vlees gaat schuiven met alle gevolgen van dien. Om het vlees gemakkelijk te draaien, raden we je aan om een speciale barbecuetang te kopen. Hiermee voorkom je dat je je vingers brandt. Je hebt ze in vele maten, soorten en prijzen. 

Voorbereidingen treffen

Voordat je gaat beginnen, is het raadzaam om een emmer water klaar te zetten. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan heb je altijd water bij de hand om te blussen. Vergeten water klaar te zetten? Zand werkt ook prima voor kleine brandjes. Natuurlijk is het slim om een speciaal (leren) BBQ schort te gebruiken met handschoenen tot aan de ellebogen. Voor de echte professionele BBQ’ers een must. Overigens gebruik je de emmer met water ook om even snel je handen af te spoelen na het invetten van vlees en/of vis. 

De fik erin!

Aan de voorbereidingen kan het niet meer liggen! Het wordt tijd om de BBQ aan te steken. Iets wat veel mannen erg leuk vinden om te doen. Een goede tip is om kokosbriketten te gebruiken. Ze branden goed en extra lang. Bovendien voorkomen ze steekvlammen als er vet of water uit het vlees druipt. Hoe je de briketten het beste aansteekt? Daar zijn de speciale aanmaakblokjes voor. Nu is het een kwestie van geduld hebben. De briketten moeten echt grijs geworden zijn alvorens je je eerste stukjes vlees op de rooster legt. Eet smakelijk alvast.